Kiderült, ki lehet a prágai tömeggyilkos

2023. december 21. 19:20

Már régóta tervezhette a támadást a 24 éves David Kozak.

2023. december 21. 19:20

Az FPoste Twitter-csatorna szerint a Prágai Egyetem lövöldözőjének neve David Kozak, aki 24 éves volt, és az egyetem hallgatójaként követte el tettét. Kozak a Károly Egyetem filozófiai kara épületének negyedik emeletén nyitott tüzet. Az előzetes adatok szerint amikor több tucat rendőrautó érkezett a helyszínre, Kozak lelőtte magát.

A beszámolók szerint az elkövető a Telegram-oldalán részletes naplót vezetett arról, hogy miként készült a lövöldözésre. Először december 9-én írt egy rövid posztot arról, hogy ámokfutást tervez.

„Tíz perccel a lövöldözés előtt elmentem egy megbeszélésre” −  nyilatkozta közben az egyetem dékánhelyettese. Michaela Slussareff szerint a rendőrség már a lövöldözés előtt a helyszínen volt. A rendőrség valószínűleg tudott valamit, mert már ott voltak, de mi egyáltalán nem tudtunk semmit − mondta a dékánhelyettes egy interjúban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: FPoste / X

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2023. december 22. 09:58
A filozófia kar bizonyítottan nem tett jót az instabil elméjének........
survivor
2023. december 22. 02:41
A Kozák Danuta átműtötte magát ? :-)) Szláv arc... Uki lesz az...
Mátyás01
2023. december 21. 23:27
Valakinek fel kellett volna ismernie a környezetéből, hogy bolond, például a szüleinek. Szomorú, hogy az USA-ból ideért ez az őrület is. Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak.
mnmn
2023. december 21. 23:20
A múltkoriban az emberi jogok helyi bajnokai ki voltak akadva hogy a TEK kivonult és begyűjtötte a robbantással fenyegetőző diákot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!