Kiderült, hol van Alekszej Navalnij

2023. december 25. 15:43

Három hét bizonytalanság után megerősítették, hogy az orosz ellenzék emblematikus figurája életben van.

2023. december 25. 15:43

Ahogy korábban megírtuk, december elején az ügyvédek elvesztették a kapcsolatot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetővel, akit 19 év börtönre ítéltek, miután korrupcióval vádolta meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A HVG értesülése szerint azonban Navalnij most előkerült, új fogolytelepre szállították.

Putyin legismertebb kritikusát, akit 2021 óta tartóztattak le, az északi sarkkörtől északra fekvő egyik börtönbe szállították át 

– közölte az ellenzéki politikus szóvivője. 

Navalnij hollétével kapcsolatban három hétig nem volt semmilyen elérhető információ. Most a tájékoztatásból kiderült: Navalnijt a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzet fogolytelepén őrzik, ami Oroszország legészakibb és a lakott helyektől legtávolabb eső börtöne.

Az új fogolytelep ahol most Navalnijt tartják a IK-3. A telep 1500 kilométerre van attól a helytől, ahol eddig tartották fogva.

Alekszej helyzete a legjobb példája annak, hogyan bánnak Oroszországban a politikai foglyokkal: megpróbálják elszigetelni és elnyomni őket

– nyilatkozta Navalnij egyik munkatársa, Ivan Zsdanov.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/EPA/Jevgenyij Feldman

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2024. január 07. 17:19
Megteheti, hogy internetezzen, és nyilatkozatokat adhat ki a nagyvilágba....
Akitlosz
2023. december 26. 18:33
Emblematikus figura, mint Trockij.
august
2023. december 26. 08:59
Arrafelé kicsit szakadozik az internet, nem tud olyan sűrűn bejelentkezni.
cicologus
2023. december 25. 23:52
kolimán van,oda való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!