Így próbál Ukrajna ügyében nyomást gyakorolni a republikánusokra a New York Times

2023. december 10. 17:33

A baloldali lap sürgeti Joe Biden katonai segélycsomagjának kongresszusi elfogadását.

2023. december 10. 17:33
Az amerikai Kapitólium, a törvényhozás épületének kupolája Washington, D.C.-ben

A New York Times baloldali napilap december 8-i vezércikkében szólítja fel az amerikai kongresszust, hogy hagyja jóvá Joe Biden 105 milliárd dolláros katonai segélycsomagját, melynek nagy része Izrael és Ukrajna megsegítésére menne, egy további része pedig határvédelemre. 

Pontosabban szólva 61,4 milliárd dollárnyi segítség menne Ukrajnának, 14,3 milliárdnyi fegyverkezési segítség Izraelnek, és 9 milliárd dollárnyi humanitárius segítséget nyújtanának összesen Ukrajnának, Izraelnek és Gázának. 7,4 milliárd dollár biztonságpolitikai segély menne Tajvannak és más csendes-óceáni szereplőknek. A déli határ védelmére 14 milliárdot költenének. 

A New York Times leszögezi: szerinte 

a segélycsomag elkötelezettséget jelent „a kelet-európai és ázsiai tekintélyelvűség ellen, valamint elkötelezettség a közel-keleti regionális stabilitás mellett”.

A lap ezután hosszasan védelmezi a segélycsomag-tervet, majd leszögezi: „ennek a segélycsomagnak az elfogadása egy lépés lenne Amerika érdekeinek védelme, valamint a kormányzáshoz való visszatérés felé.” 

A republikánusok sokat kritizálták a csomagot, azaz a hírek szerint a képviselőházban, ahol többségben vannak, nem hajlandóak elfogadni az Ukrajnának nyújtott segélyeket azért, mert az általuk szorgalmazott déli határvédelem és Izrael is kap pénzt. A New York Times rájuk próbál nyomást gyakorolni, hogy fogadják el Joe Biden csomagját.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 11. 08:52
A lóvé a déli határon a “menekülők” ellátására megy majd.
2023. december 11. 00:12 Szerkesztve
"Antony Blinken amerikai külügyminiszter arról beszélt, hogy »elengedhetetlen a civilek védelme« a folyamatban lévő izraeli-palesztin háborúban…" Persze, csakhogy azokat a civileket, akikkel az iszlamista Hamasz-terrorszervezet takarózik, Izrael nem tudja megvédeni semmivel azon túl, hogy folyamatosan a háborús övezetből való távozásra szólítja fel őket.
Zokni
2023. december 10. 21:25
“De Ukrajna további finanszírozása nem jó az ukránoknak sem, mert tovább halnak meg a férfiak, tovább pusztul az ország…” - írja Kancsacska. Amivel egyesek hajlamosak egyetérteni: mindenképpen van realitása egy olyan nézetnek, hogy a haza védelme nem éri meg emberek halálát. Nyilván a kormány-fun Csacska is közéjük való. De akkor kérdem: mi az oka annak, hogy a magyar kormányzat az elmúlt időszakhoz képest rendkívüli fegyverkezésbe kezdett? Talán nem is honvédelemre készülnek, hanem területszerző háború indítására? Borneó és Celebesz magyar volt és magyar lesz?
Zokni
2023. december 10. 21:05
Hazugsággal kevert tudatlansággal indul a cikk:”New York Times baloldali napilap…” A The Times NEM baloldali lap!! Ezt csak azért írja a Mandi, mert közismert, hogy elkötelezett kormánypárti médium (ugye a TELJES magyar közösség pénzéből), és ezért a mérsékelt jobboldali, de elkötelezett demokrata beállítódású amerikai laphoz képest a magyar kormány politikai irányultságához igazodva valójában szélsőjobboldali sajtóorgánum. Én megértem, hogy ez az indítéka, kedves Mandi, de szögezzük le azért: Ön eme apróságnak tűnő részletkérdésben is követi a kormánypropaganda irányultságát, magyarán hazudik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!