Ha békét akarsz, Európa, készülj a háborúra

2023. december 13. 22:03

Az ókori bölcsesség talán sosem volt aktuálisabb, mint a szemünk előtt zajló világrendszerváltás kellős közepén.

2023. december 13. 22:03
Somkuti Bálint
Somkuti Bálint

Sokasodnak az arra utaló jelek, hogy belátható távolságba került az orosz–ukrán háború vége. Alapvetés, hogy a második világháború óta az Egyesült Államok garantálja Európa biztonságát, kevés figyelem jut azonban arra, hogy az USA saját problémái is sokasodnak. Nem véletlen, hogy Japán 1945 utáni történelme során először azzal az eshetőséggel is számol biztonsági stratégiájában, hogy egyedül kell megvédenie magát és érdekeit. Ez a felismerés szemlátomást még mindig nem érett meg a brüsszeli vezetésben.

A változó nemzetközi rend fokozódó káoszában a világ számtalan hangos és egyértelmű jellel adja az öreg kontinens tudomására, mit gondol róla. A német államelnököt megvárakoztatták Katarban, Ursula von der Leyent „kisszékre” ültették Török­országban, Kínában alig vettek tudomást a jelenlétéről. Ezeket egyrészt az okozza, hogy az „emberijogista vallás hittételeit” folyamatosan a tárgyalópartnerek fejére olvassák, másrészt az, hogy az EU-nak gazdasági súlyához képest aránytalanul kicsi a katonai ereje. Sem Viktória brit királynőt, sem II. Vilmos német császárt nem merte volna így megalázni egyik felkeresett ország sem, ugyanis az inzultusra a Royal Navy vagy a Hochseeflotte adott volna szó szerint csattanós választ.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 14. 10:42 Szerkesztve
Tudod somkuti a háborúhoz leginkább emberre van szükség. Katonának való emberre. Az meg nem terem az lmbtq buzi emberijogi mocsárban, ahogy az áljobboldali, álkeresztény, álnemzeti magyarisztáni mocsárban sem. Ezért is szüntette meg a fidsez egyetértésével az ávósfattyakkal kéz a kézben a kommunista utódpárt a sorozás intézményét. A judapesti és nagyvárosi hülyegyerekeknél nem menő dolog a magyarság, a hazaszeretet és a hősi halál. Kockásinges agitátorok mérgezik őket 78 éve a zsidó kommunista mocsokkal. Ma is. Sőt, a megmaradt kisszámú hazafiak közül sem akarja magát legyilkoltatni senki a magyar honvédségnek csúfolt natocsicska idegenlégióban a Balkánon, afgániában, Libanonban, vagy Csádban az usa és pár zsidó ezermilliárdos (meg a magyar jelmezbe bújt sameszaik) kedvéért Főleg azok után, hogy a nagyapjuk, dédnagyapjuk megtette ezt a nagy háború két felvonásában, amiért nagy nagy semmit, rosszabb esetben üldöztetést nyertek ugyanezen zsidó kommunista gazemberek felmenőitől.
sozlib_abschaum
2023. december 13. 22:16
Egy biztos, Magyarország csak saját magában bízhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!