Felmérés: attól félnek a románok, hogy megtámadjuk őket

2023. december 08. 11:52

Az is kiderült, hogy egy fegyveres támadás esetén a románok több mint fele nem ragadna fegyvert a hazájáért.

2023. december 08. 11:52

Miközben Magyarország dobogós helyen áll a Romániára veszélyesnek tekintett országok listáján, szomszédaink alig több, mint fele lenne hajlandó fegyvert fogni országáért – idézett egy friss felmérést a Krónika Online.

Az adatok szerint a válaszadók 56,4 százaléka véli úgy, hogy Oroszország veszélyt jelent Romániára nézve. A második helyen pedig Magyarország áll – igaz, jócskán lemaradva, 8,6 százalékkal – írta a lap az Inscop közvélemény-kutató által a New Strategy Center megrendelésére készített felmérése alapján.

Megjegyezték, hogy 

meglepő módon a harmadik helyen az Egyesült Államok áll, 

annak ellenére, hogy az országot Románia stratégiai partnereként és igazodási pontként tartják számon. A válaszadók 8,2 százaléka gondolja úgy, hogy veszélyes Romániára – ismertették.

A megkérdezettek több mint tíz százaléka elbújna egy támadás esetén

A Krónika Online arra is felhívta a figyelmet, hogy a felmérés legmeglepőbb eredménye az, hogy 

a válaszadók 50,5 százaléka lenne hajlandó megvédeni Romániát az országot ért fegyveres támadás esetén.

Az igen szavazatok mellett 11,8 százalékról kiderült, hogy inkább elbújna, 19,4 százalék emigrálna, 5,6 százalék alkalmatlanságot bizonyító orvosi igazolást szerezne, 4,7 százalék pedig más módon bújna ki a katonai szolgálat alól – mutatott rá a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FrankMatyi
2023. december 12. 17:53
Szar a lelkiismeretük ha van nekik olyan....
Roadkill
2023. december 08. 22:15
"Felmérés: attól félnek a románok, hogy megtámadjuk őket"......"...8,6 százalékkal" bmeg, ez komoly? melyik retardált írta ezt a cikket??? ez kb. olyan mintha azt mondanád: "felmérés: a magyarok buzik! a felmérések szerint 1% vallja magát melegnek!"
masikhozzaszolo
2023. december 08. 21:41
/minden épeszű (mondom,épeszű) nép,ember nem gondolhatja komolyan,hogy egy nato tagország (+uniós) megTÁMADJA a másikat/ ÉN BÜSZKÉN VÁLLALOM! Bizony minket az összes uniós ország támad! Köztük sok Nato tag is. És ideveszem az USA-t is. Ki nem támad? Oroszország, Korea, Kína, Argentína, Izrael, Japán stb.
Dunhill67
2023. december 08. 19:45
mint a tolvajok általában:)...reszkessetek csak bozgorok.....minden épeszű (mondom,épeszű) nép,ember nem gondolhatja komolyan,hogy egy nato tagország (+uniós) megTÁMADJA a másikat:-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!