Emlékszik a Harvard elnökére, aki nem állt ki az antiszemitizmus ellen? Na, kiderült, hogy plagizálta a PhD-ját

2023. december 11. 06:42

A kibontakozó botrány könnyen az elnök pozíciójába kerülhet.

2023. december 11. 06:42
null

Ahogy korábban megírtuk, nemrég egy szenátusi meghallgatáson több neves amerikai egyetem, köztük a Harvard sem határolódott el az amerikai egyetemek kampuszain szervezett antiszemita megmozdulásoktól. Mint mondták, a „terrorizmus megítélése kontextus függvénye”. A meghallgatáson ezt az álláspontot képviselte a Harvard elnöke, Claudine Gay is, aki körül most épp egy plagizálási botrány kezd kibontakozni – írta meg Christopher F. Rufo, a CityJournal főmunkatársa.

Claudine Gay-t Amerika legrangosabb egyetemének első fekete nőjeként tartják számon, az idén nyáron kezdődött hivatali ideje viszont hamar botrányba fulladt. Dékánként, majd elnökként Gay-t azzal vádolták, hogy zaklatta és elnyomta kollégáit, valamint a Hamász Izrael elleni terrorkampányát követően nem állt ki az egyetemen burjánzó antiszemitizmus ellen.

Christopher F. Rufo szerint most exkluzív dokumentumok kerültek elő, amelyek Gay elnököt egy másik problémával is szembesülhet: 

PhD disszertációja egyes részeinél plágiumot követett el, amely sértené a Harvard saját akadémiai integritásra vonatkozó irányelveit.

Gay 1997-ben publikálta disszertációját „Taking Charge: Black Electoral Success and the Redefinition of American Policies” (A fekete választási siker és az amerikai politika újradefiniálása) címmel, a Harvardon szerzett politikatudományi doktorátusának részeként. A tanulmány a fehér-fekete politikai képviselettel és faji attitűdökkel foglalkozott. Az egyetem plágiumpolitikája alapján értékelve a politikai tanulmány legalább három problémás használati és idézési mintát tartalmaz.

A problematikusnak ítélt szövegrészekről az újságíró az alábbi bejegyzésben ír részletesen:

A szerző szerint a disszertáció az akadémiai karrier sarokköve, és az egyetemek nem véletlenül írnak elő szigorú akadémiai integritási normákat, amelyek áthágása súlyos következményekkel jár a jogsértő számára. 

Különösen a Harvard szigorú politikát folytat ezekben a kérdésekben. 

Ha egy jelenlegi harvardi hallgató ugyanolyan jellegű jogsértéseket követne el, mint Gay, az azonnal „fegyelmi eljáráshoz vezetne, akár az egyetemről való elbocsájtás követelményével is”. Ugyanennek a szabványnak kell vonatkoznia az egyetemi elnökre is – mondta Christopher F. Rufo.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kevin Dietsch / Getty Images

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bbalu56
2024. január 24. 22:40
Az emberi rasszok között nem csak külső, hanem bizony "belső", illetve intellektuális különbségek is vannak. A négerek közül is azok az értelmesebbek, akik keverékeknek számítanak, vagyis valamelyik felmenőjük az Europid (vagy fehér) rasszból került ki. Tehát, az tény, hogy a négerek intellektuális szempontból elmaradnak pl. a mongoloid és az europid rassz képviselőitől. Ha a történelmet és a kultúrát nézzük, szintén ugyanerre a megállapításra juthatunk, ugyanis a négerek sohasem hoztak létre magas civilizációt vagy kultúrát. Ha megnézzük a jelenlegi Afrika helyzetét - már ahol négerek laknak - szintén nem túl rózsás a helyzet...Esetleg meg tudná valaki cáfolni valaki a leírtakat ?
2024. január 24. 22:34 Szerkesztve
Tudományos kutatásért hány néger kapott Nobel-díjat ? Ja hogy egysem .
EX_Terminator
2024. január 03. 06:05
Kontextus kérdése az elektromos ösztöke meg apád ősz töke! vagy mindenki egyenlő elbánásmód alá esik, vagy nincs igazság!
a-bukott-baloldal-nagy-bibikkel
2023. december 12. 09:33
Wóktársak! Egy ilyen kis malőr miatt nem lehet leállni! A Harvard új neve legyen George Floyd Universty!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!