Eluralkodott a pánik az ukrán vezetésben, hozzányúlnak a sorkötelezettséghez

2023. december 27. 09:09

Úgy tűnik, vészesen fogy a hadsereg emberállománya.

2023. december 27. 09:09
null

Hétfő este jelent meg az ukrán parlament weboldalán egy törvénytervezet, amely

a sorkötelezettség korhatárát 27 évről 25 évre csökkentené

– írja a Reuters.

A törvénytervezet a sorkötelezettségi korhatár két évvel való csökkentése mellett az elektronikus katonai behívó bevezetését is előírja, amelyet online, többek között e-mailben küldenének a behívottaknak – áll a jegyzetben.

A jogszabály emellett büntetéseket állapít meg azok számára, akik nem jelennek meg időben a sorozóirodákban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyébként év végi, december 19-i sajtótájékoztatóján elárulta: a hadvezetés újabb félmillió ember mozgósítását javasolta neki. Érdekes csavar, hogy az ukrán hadsereg főparancsnoka egyébként tagadja, hogy ilyen javaslatot tettek volna Zelenszkijnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Alisa Yakubovich

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 27. 19:48
Helyes! Pusztuljanak!
nitsahon
2023. december 27. 16:56
Nem tudom mennyire lesznek aktíwak az Ágyú Tölteléknek KÉNYSZERSOROZOTT EMBEREK.
Reszelő Aladár
2023. december 27. 13:41
Ha Amerikán múlik, akkor Ukrajna sosem fogy ki az európai lóvéból és az ukrán emberből. A pénzért elég Európának eladósodni, ember meg mindig lesz ukrán, vagy valami ahhoz nagyon hasonlóan beszélő. A mostani lengyel kormányváltás után pl több millió feláldozható PIS szavazót találnak majd. A hős baltiak is beszállnak majd pár ezer emberrel, hogy győzelem esetén legyen miért tartani a markukat.
lazio154-2
2023. december 27. 12:25
Látom, gyüllik a diszlájk, van aki már hazugnak is nevez! Jelzem, ez nem nekem szól, inkábba a törvényhozásnak és a kormánynak! További ismeret: Érdemes még elolvasni a 2022. évi XXI. Törvény a honvédelmi adatkezelésről írottakat. Ott nagyjából mindenki be is lőheti hol, és milyen területeken számít rá a haza. Boldogok lehetnek akik ott a 9. sz. melléklet /meghagyásba bevontak/ szerepelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!