Diplomáciai botrány: egy ukrán törvényhozó szerint Blinken miatt nem tárgyal velük Európa a NATO-csatlakozásról

2023. december 07. 16:49

Egy ukrán lap szerint Washingtonban tartanak attól is, hogy Putyin kivárásra játszik a háborút illetően.

2023. december 07. 16:49

Komoly vádakkal hozakodott elő Olekszij Goncsarenko a Kyivpost.com csütörtöki cikke szerint. Mint a lap tájékoztat: az ukrán törvényhozó egy sor „leleplező Telegram-bejegyzésben”, „washingtoni forrásokra” hivatkozva kezdte el „felfedni” az „Egyesült Államok azon kísérleteit”, amelyek tompítanák Ukrajna elvárásait a segélyeket illetően.

Blinkent sem kímélte az ukrán törvényhozó

Mint a portál cikkéből kiderült: az ukrán törvényhozó még Antony Blinken, amerikai külügyminisztert sem kímélte. 

Washingtonban több forrás megerősítette számomra, hogy Blinken mondta az európaiaknak, hogy ne beszéljenek Ukrajnával a NATO-ról. Nem lesz NATO”

– fogalmazott egy ízben az ukrán törvényhozó. „A NATO témája bosszantja az amerikai elitet és egyértelműen jelezték, hogy Ukrajna nem lesz a szövetség tagja közvetlenül a háború után” – tette hozzá Goncsarenko.

Eközben ráadásul a lap szerint Washingtonban egyre inkább tartanak attól, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megelégszik azzal, hogy elviseli a jelenleg fennálló helyzetet a következő évi, 2024-es amerikai elnökválasztásokig, amely feltehetően Biden és Trump 2020-as versengésének megismétlése lesz – írja a Kyivpost.com.

A portál eredeti, teljes (angol nyelvű) cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

***

Nyitóképen: Antony Blinken. Fotó: Brendan Smialowski / AFP

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 11. 08:57
Vagyis az USA nem hajlandó a nevére venni Ukrajna védelmét és pláne nem fog közvetlenül beszállni egy konfliktusba egy atomhatalommal szemben. Mint amikor a prosti csalódik, hogy gazdag és erős kuncsaft mégsem veszi el feleségül.
europész
2023. december 07. 21:34
Na meg kibe fognak belerugni?Talan eszbe kapnak az usakok.Az ukran foldeket mar birtokoljak mar meg kell szabadulni az onjaro Z. slepptol.Aztan az oroszoknak oda kell adni amire jogos igenyuk van es vege a nagy haborusdinak.A NATO-alombol es unios alombol felebredzteni a hoholokat.
Reszelő Aladár
2023. december 07. 21:15
Az ukrán összeomlás jele az lesz, hogy egyre-másra kerülnek elő "leleplezőnek" szánt anyagok, hogy hogyan bújtották fel őket, mi t ígértek és milyen machinációk vannak/voltak a háttérben, hogy Ukrajna mindenképpen beugrassza a ruszkikat és ő maguk a háborúban maradjanak. A régi mondás szerint, ha egy kártyaasztalon nem tudod egyből megmondani, hogy ki a balek, akkor te vagy az. Ezen a kártyaasztalon most ők a balekok és ez csak nagyon lassan esik le.
gyaloggos
2023. december 07. 19:45
sozlib_abschaum ! CSÍNJÁN a dicsérő szavakkal, azért VAN itt baj elég! KÉTSÉGTELENÜL jobb, mint bármelyik OSTOBA lenne, DE VELE is szalad el a ló! A KÖRÜLÖTTE lévők nem mernek neki szólni, mert nekik így nagyon frankó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!