Daniel Freund büszke lehet: a svájci lap utólag hozna szabályokat Magyarország ellen a demokrácia jegyében

2023. december 07. 11:32

A Neue Zürcher Zeitung különleges szabályokat hozna Magyarország ellen annak érdekében, hogy ne vétózhasson az Oroszországgal szemben bevezetni kívánt újabb szankciós csomag ügyében.

2023. december 07. 11:32

Nem elfogadható, hogy egyes tagállamok az elavult szabályozások alapján túszul ejtsék az Európai Uniót, ezt utólag is korrigálni kell, még ha nagyon nehéz is – áll a Neue Zürcher Zeitung cikkében, amely az Oroszországgal szemben bevezetni kívánt újabb szankciós csomag esélyeiről és a lehetséges magyar vétóról írt.

A svájci lap szerint a politológusok mára egyetértenek abban, hogy Magyarország nem demokrácia, hanem kompetitív autoriter rendszer, méghozzá az EU teljes jogú tagállamaként.

Ez az okfejtés egyébként nagyon hasonlít Daniel Freund álláspontjára. A zöldpárti német EP-képviselő korábban azt írta,

úgy kellene visszaterelni Magyarországot a demokráciapárti Európába, hogy elveszik a szavazati jogát, valamint nem adnak egy centet sem az országnak tényszerűen járó uniós forrásokból.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. december 08. 13:34
Az NZZ (vagy ncc?) is fordítva ül lovon.
Bastyaelvtars
2023. december 07. 18:31
Szerintem 2023. december 07. 18:26 Mitől is vagyok én kommunistarajongo meg rákosi fan? Hol hallottál te tőlem erre utaló mondatot bármikor is, orbanista fasiszta köpedék?
Nuttika
2023. december 07. 16:43
Mi pedig nem fizetünk be az EU-a egy centet sem és minden német szarra vámot vetünk ki.
khomeini
2023. december 07. 15:57
mivé lett ez az egykor neves lap, ahol Oplatka András is dolgozott...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!