Bevált Vucsics receptje

2023. december 19. 20:10

Hogy hová tűntek a szocialisták szavazói, azt pedig nem nehéz kitalálni.

2023. december 19. 20:10
null
Majláth Roland
Majláth Roland
Moszkvatér

„De az sem véletlen, hogy az elemzők Branimir Nestorovic fémjelezte, a Mi a nép hangja nevű tömörülést tartják a választások másik nagy győztesének. A neves orvosból koronavírus-tagadó politikussá vedlő Nestorovics játszi könnyedséggel lépte át a bejutási küszöböt, sőt Belgrádban akár a mérleg nyelve is lehet az önkormányzati választásokon. És végül ott a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), amely részéről a mostani eredmény szintén egyfajta sikernek nevezhető, ugyanis a pártnak a magyarok elvándorlása ellenére is sikerült biztosítani ugyanannyi parlamenti helyet, mint az előző ciklusban.

Habár a szerb haladók abban bíznak, hogy most jó ideig nem kell újabb választást tartaniuk, valószínűleg ez nem lesz így.

Az országnak ugyanis az elkövetkezendő időszakban számos problémát kell megoldania, ezek közül pedig Koszovó kérdése csak az egyik a sok közül. Vucsics mutatványa mindenesetre sikerült, a Nyugat pedig jól láthatóan rábólintott arra, hogy Vucsiccsal »Szerbia ne álljon meg«, ahogy azt a politikus a választási kampányában ígérte.”

Nyitókép: Andrej ISAKOVIC / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
juppiter
2023. december 20. 10:16
Nem Vucsics, hanem Vučić. És ha már valamilyen rejtélyes okból magyar karakterekkel írjuk, akkor inkább Vucsity, hiszen a szóvégi betű (és hang) nem ugyanaz, mint a név közepén levő.
faramuci
2023. december 20. 07:29
"hová tűntek a szocialisták szavazói" Válogatták a bőröndöket.....
Beszélgető
2023. december 20. 04:51
“ Ez a Szerbia egy korrupt, züllött állam.” Na igen, mégsem ők akarták totálisan ellehetetleníteni a gázellátásunkat, hanem az eu tag bulgár gecik… Az amcsik valagából kikandikálva. Az ukránok meg csak azért nem vágták még el az összes kárpátaljai magyar torkát, mert az oroszok éppen lekötik őket…
lájkbajnok
2023. december 19. 20:48 Szerkesztve
Ez a Szerbia egy korrupt, züllött állam. Semmi keresnivalója az EU-ban, nem tudom Orbán miért nyomja őket. Ők maguk sem akarnak belépni, 50 százalék alatt van az Unió támogatottsága. Ellenben az ukránok szeretnének csatlakozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!