„Azonnali lépéseket teszünk” – túlságosan balos Elon Musk chatbotja, beavatkozik a Tesla-vezér

2023. december 09. 12:22

Közelebb kell hozni Grokot a politikai semlegességhez az üzletember szerint.

2023. december 09. 12:22
null

Elon Musk bejelentette, azonnali lépéseket tesz, hogy politikailag semlegesebbé tegye mesterséges intelligenciájú chatbotját, a Grokot, miután az a ChatGPT-hez hasonló politikai nézeteket terjeszt – írja az Insider.

Musk David Rozado kutató pénteki X-posztjára reagált, amelyben Rozado szerint a chatbotok a Political Compass Test szerint hasonló politikai álláspontot képviselnek. Az online teszt, amely több mint 60 kérdés megválaszolásával jár, arra szolgál, hogy az ember politikai meggyőződését két tengely mentén rajzolja fel: a gazdaságpolitika esetében balról jobbra, a társadalompolitika esetében pedig a tekintélyelvűtől a liberálisig.

Rozado szerint a ChatGPT és a Grok hasonló eredményeket mutat: baloldali és libertárius. Csatolt egy fotót a grafikonról, hogy megmutassa, milyen közel állt egymáshoz a két chatbot.

Azonnali lépéseket teszünk, hogy a Grokot közelebb hozzuk a politikailag semlegeshez”

– reagált a kutatásra Elon Musk.

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. december 10. 13:10
Ezeket régi sci-fikben virtuális inteloigneciának hívták volna. Mert feladatokat látbak el input alapjan egy adatbázísból. Absztrakt gondolkodásra képtelenek... mint a legtöbb ember... hmmm..
Tuners
2023. december 09. 21:34
Hát…. Olyan a válasz, amilyen az input. Napjaink libnáci világában nincs sok meglepetés abban hogy a rendelkezésre álló adatokból full balos eredményeket adnak a “számításai” Tán a médiabirodalmak urainál kéne reklamálni. 😬😬😬
Karcsi_Charlie
2023. december 09. 18:04 Szerkesztve
Remélem, hogy hamarosan kifejlesztik a kínai, orosz és indiai mesterséges intelligenciát is. Aztán ezeket összeeresztjük egymással vitatkozni. A vége talán az lesz, hogy ezek az AI-k együttes erővel kirobbantják az öngyilkos világháborút. Mi más is lehetne...
Karcsi_Charlie
2023. december 09. 18:00
Az AI, magyarul MI azaz Mesterséges Intelligencia arra való , hogy az embereket leszoktassa a gondolkodásról és mérhetetlenül butává tegye őket, akik ellentmondás, gondolkodás és vita nélkül elfogadják egy felsőbb hatalom véleményét. Köszönjük a kitalálóknak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!