Az amerikai lap javaslatokkal állt elő Orbán „semlegesítésére”

2023. december 27. 08:13

A Washington Post szerzője arra szólít fel, legyen 2024 az az év, amikor a Nyugat megszabadul a szemére hullott korpától, utalva Orbán Viktor vezetésére.

2023. december 27. 08:13

A Washington Post hasábjain, Lee Hockstader tollából jelent meg egy cikk, amely Európa jövőjének aggasztó kilátásait ecseteli, hangsúlyozva, hogy a demokratikus világ saját magát fogja becsapni. Az európai szemleíró szerint Európa ragaszkodik az illúzióhoz, hogy fennmaradhat a második világháború utáni békerend, noha belső támadások érik alapvető értékeit. 

A magyar miniszterelnök személyében azonosítják a legnagyobb fenyegetést, aki a nyugati egységet bontja le Ukrajna ügyében, és Putyin trójai falovának szerepét játssza.

A cikk kritikusan szemléli Orbán Viktor politikáját, amelynek következtében „a magyar demokrácia sérül, és a miniszterelnök Moszkva javára használja a közös szabályokat”. Figyelmeztet arra, hogy amikor Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke, Orbán hat hónapon át „diktálhatja a menetrendet, ami komoly veszélyt jelent az elavult döntéshozatal miatt”.

A szerző felveti, hogy három úton lehetne neutralizálni Orbán befolyását: 

megakadályozni, hogy soros elnök legyen, felfüggeszteni szavazati jogát, vagy beavatkozni jogállami kifogásokkal. 

Az utóbbi esetben említi, hogy bár a Bizottság leállította a támogatásokat, Orbán mégis zsarolással fenyeget, és a cikk szerzője arra sürgeti az EU-t, hogy „találjon megfelelő mechanizmusokat az Orbán-féle kihívások kezelésére”. A cikk záró mondata arra szólít fel, hogy „2024 legyen az év, amikor a Nyugat megszabadul a szemére hullott korpától, utalva Orbán Viktor vezetésére és azzal járó káros hatásokra”.

Nyitókép: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bokrosbirka
2023. december 30. 11:23
A Washington Postnak és a demokratának álcázott diktátoroknak lenne egy javaslatom,. csináljanak maguknak kistestvért! Az anya nő, az apa férfi a gyerekeinket meg hagyjátok békén mocskos köcsög Jenkik!
Cyklon
2023. december 28. 19:11
Joe bácsit kellene már berakják a mélyhűtőbe, semhogy egy konzervatív állam liberalizálásán töprengjenek.Itt még nincs lmbtq, woke őrület, antifa, blm őrűlet, neomarxizmus, s még sorolhatnám a sok fajtalanságot, amelyek a nyugatot a világ ganyé dombjává tettek.
kőbaltás
2023. december 28. 06:20
Ezt palit ezért a meséért jól megfizethették a pénzügyi háttérhatalom képviselői. Az első,és a második világháború pokláért,beleértve a trianoni tragédiát is az USA az első számú felelős. Ezt bizonyítandó,az ukrajnai háborúnak is rég vége lenne már,ha az amerikaiak nem a pusztítás folytatását támogatják. Orbán Viktor az USA világuralmi pozíciójának erőszakos megtartásában,és Európa gyarmatosításának folyamatában útjában van a Birodalmi Amerikai Egyesült Államoknak. Az USA nemcsak Európát szeretné újra a rabszolgájává tenni,hanem Oroszországot is,mivel a világ nyersanyag készleteinek java része Kína kezében van,a a többi Oroszországban található. Az ukrajnai háború nagy valószínűséggel Oroszország térdre kényszerítéséről szól, azonban ezt már sokan megpróbálták a történelem folyamán, azonban mindannyian belebuktak. Az amerikaiaknak sem fog sikerülni.Hála az égnek.
KBA98
2023. december 27. 17:19
Amerika elmegy a jó büdös p...ba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!