A horvát fasiszták zászlaja lengedezik egy brüsszeli dokumentumban

2023. december 20. 08:28

Egy rossz címer csodákra képes.

2023. december 20. 08:28

A Politico arról ír, hogy az Európai Bizottság, feltehetően véletlenül, új szintre emelte az 1930-as évekbeli „szélsőjobbos életérzést” az uniós országok energia- és éghajlatvédelmi terveiről szóló jelentésében. 

Amint arra a helyi média rámutatott, írják, a horvát javaslatokról szóló brüsszeli értékelésben egy rossz címerrel ellátott zászló szerepelt: 

egészen pontosan az a zászló bukkant fel a brüsszeli helyzetelemzésben, amelyet az 1930-as, 1940-es évek fasiszta szervezete, az Usztasa használt.

Hozzáteszik: a Bizottság később eltávolította a dokumentumra mutató linket, de a rossz zászlót tartalmazó dokumentumot egyelőre nem. Persze, ami késik, nem múlik.

Az usztasa zászlón lévő címer egyébként erősen hasonlít a mostani horvát címerre, de a mostanin van egy korona, és jelentős különbség, hogy a mostani piros kockával indul balra fent, nem fehér kockával.

Nyitókép: Wikipédia

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban-2
2023. december 20. 10:31
pusztán arról van szó, hogy ennyire ismeri a brüsszeli globalista csürhe a tagállamokat és azok történelmét. Ez ismeret nem alkalmazási feltétel, mert a cél az össze európai homogén masszává gyúrása, legfejebb abban térhetnek el egymástól, hogy aznap ki milyen neműnek gondolja magát.
Obsitos Technikus
2023. december 20. 09:52
"a mostanin van egy korona" Az nem korona, hanem öt darab címerpajzs, ami az ország különböző részeit jelképezi. A főcímeren látható "sakktábla" története nagyon hasonló a mi Árpád-sávunkhoz, ezer éves, és mindkettő esetében volt egy történelmi időszak, amikor megváltoztatva használták, a šahovnica kockamintája nem vörössel, hanem ezüsttel kezdődött az usztasa államban, illetve a nyilaskeresztes zászlót egy nyolcszor vágott sávval egészítették ki a hétszer vágott Árpád-sáv helyett. Érdekes módon ez a horvátoknak soha nem jelentett gondot (ahogy minden további nélkül újra bevezették az usztasák által bevezetett kunát), ellentétben a magyarországi komcsikkal, akik folytonosan támadják a magyar címer részét.
pollip
2023. december 20. 09:35
Magyarok sem ismerik fel a magyar zászlót. Pl Gelgely:-)
masikhozzaszolo
2023. december 20. 09:31 Szerkesztve
A római jog ujhaladóban. Halgattassék el a másik fél is! Szeretnék karácsonyi ajándékot, tisztelt Mandi! Ezt a felugró ablakot ugrassátok már olyan magasra, hogy látni se bírjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!