A baloldali újságírónak ezt jelenti az Európai Unió: le akarja fegyverezni Orbán Viktort

2023. december 18. 11:38

A La Repubblica szerzője úgy véli, a magyar miniszterelnök felrobbanásra kész akna az EU szívében, és azt állítja, Orbán Viktor pókerjátéka még csak most kezdődik.

2023. december 18. 11:38
ORBÁN Viktor

„Törvényesen le kell fegyverezni a szuverenistákat, különösen Orbán Viktort, aki most egy állandóan felrobbanásra kész aknát jelent az Európai Unió szívében és az európai integráció útján” – írja a La Repubblica. A baloldali olasz lap szerint eljött az idő, hogy végrehajtsák az európai szerződések reformját, különös tekintettel az egyhangúságról szóló szavazási szabályokról.

A lap nyomtatott példánya azt állítja, Orbán Viktor célja az Európai Unió meggyengítése, a zsarolás első áldozata pedig Ukrajna. Claudio Tito szerint immár világos, hogy Magyarország az oroszok hídfőállása, és ha nem szűnik meg Budapest és Moszkva kapcsolata, alternatív megoldásokkal kell finanszírozni Kijevet.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán pókerjátéka még csak most kezdődik

– szögezte le az újságíró, aki biztos benne, hogy a háttérben az európai parlamenti választások állnak, a bővítés és a nagyobb integráció pedig Magyarország súlyvesztésével járna.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyaljai-2
2024. január 14. 11:41
A bővítés nem járna súlyvesztéssel a Nyugat-Balkán esetén, hiszen ebből sok gazdasági és politikai előnyünk származna. Persze Ukrajna más ügy. Az már most is kárt okoz minden tagállamnak. A nagyobb integráció hatásait senki nem ismeri. Van erre hatástanulmány? Még nagyobb szava lenne a globális nagyvállalatoknak?
Ninini
2023. december 18. 14:58
Súlyvesztéssel. Mert most aztán olyan súllyal vagyunk... Akinek súlyvesztés lenne, az pont az olasz, francia, német. Na jó, megengedem, lengyel.
Namond
2023. december 18. 14:20
Claudio Tito nyelvezetében az "európai integráció" az erőszakos és alapszerződés ellenes föderációt jelenti? Amely föderációs igény az US-ban merült fel, hogy ne kelljen országonként tárgyalni? (A 30 valahány európai ország kormányát megvenni sokkal drágább, mint az európai bizottság és parlament elnökét és néhány tagját.)
BBrutus
2023. december 18. 13:45
Orbán nem az EU-t akarja szétrobbantani, hanem a bolsevik liberális bandát akarja elzavarni Brüsszelből. Remélem, hogy sikerül neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!