Világos válaszokra várva

2023. november 23. 14:41

Brüsszelben süket fülekre találtunk, ezért most a magyar emberekhez fordulunk.

2023. november 23. 14:41
null
Bóka János
Magyar Nemzet

„Magyarország kormánya nemzeti konzultációt kezdeményezett tizenegy kérdésben. A kérdések mindegyike kapcsolódik az Európai Unióhoz. Az Európai Unió bonyolult gépezet, és egyszerű kérdésekben összefoglalni a brüsszeli döntések mögötti dilemmákat bátor feladat. A szuverenitásvédelmi konzultáció kérdései azonban nem elfedik valódi vitáinkat Brüsszellel, hanem politikai kontextusba helyezik azokat. Érdemes ezért a kérdések mögé is betekinteni.

A konzultáció első három kérdése olyan elvárásokra kérdez rá, amelyeket Magyarországgal szemben az Európai szemeszter részeként elfogadott országspecifikus ajánlások fogalmaznak meg: a rezsitámogatás, a kamatstop és az extraprofitadó kivezetésére. Az Európai szemeszter során a bizottság országjelentése alapján ajánlásokra tesz javaslatot, amit a pénzügyminiszterek fogadnak el minősített többséggel, majd formálisan az állam- és kormányfők erősítenek meg. Az eredeti koncepció szerint a szemeszter makrogazdasági fókuszú, a tagállamok által irányított, önkéntességen alapuló folyamat.

Az Európai szemeszter ma már valamennyi eresztékében recseg. Információs monopóliumát és erőforrásait kihasználva a bizottság domináns szerepre tett szert. A gazdaságpolitikai fókusz a múlté: Magyarország az igazságszolgáltatás függetlenségétől kezdve a nemzeti energiamixen keresztül a szociális ellátórendszerig bezárólag számos területen kapott ajánlást.”

Nyitókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. november 25. 13:26
Brüsszelben felhatalmazás nélküli jogkör elvonás, hatalom kiépítés folyik. Jogtalansága miatt illegálisan! A módszert leírta Susan George a Lugánói tanulmány c. könyvében.
llnnhegyi
2023. november 24. 15:26
Az EU migráns szétosztása is kudarc. Már Németország, Olaszország,Hollandia sem támogatják! Ursula Metsola Borell Charles Michel mehetnek a bús borongós bánatos cafrangos picsába!! Futólépésben!!
Ez D-dúr és e-moll
2023. november 24. 02:44
"FeketeFehér ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. november 23. 19:36 Nem küldik vissza az üres íveket, csak összegyűjtik." És az mit bizonyítana, ha összegyűjtenének 1-2 millió üres ívet? Mert többet nem fognak. Az égvilágon semmit sem bizonyítana.
Ez D-dúr és e-moll
2023. november 23. 16:14
"RasPutin 2023. november 23. 14:43 Már több mint 6000-en jelentkeztek az üres nemzeti konzultációs ívek gyűjtésére https://24.hu/belfold/2023/11/23/hatezer-onkentes-ures-konzultacio-7igen/ Ha több lesz az üres mint a kitöltött akkor ez lesz az utolsó konzultáció." Ti is csak bohóckodtok! És azt honnét fogjátok tudni, hogy több lesz az üres, mint a kitöltött a visszaküldött ívek között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!