Új szoborcsoport „ékesíti” Bécs városát (VIDEÓ)

2023. november 02. 13:33

A köztéri alkotásról megoszlanak a vélemények.

2023. november 02. 13:33

A közösségi médiában is megjelent több fotó és felvétel arról a posztmodern szoborcsoportból, mely egy új bécsi szökőkút körül kapott helyet.

Mint kiderült, a szökőkúttal a város a bécsi víz 150 éves jubileumát ünnepli. Az új „látványosságot”, melyet a Gelatin művészcsoport alkotott meg, Van der Bellen elnök és Ludwig polgármester avatta fel  éves ünnepélyes keretek között Bécs-Favoriten Sonnwendviertel kerületében.

 A szökőkút költségeit 1,8 millió euróra becsülik, ezért sokan csak „luxuskútként” emlegetik. A projekt eredeti költsége 2,1 millió euró lett volna – derült ki a Heute cikkéből.

A lap felidézte, hogy 

a szökőkútprojekt a kezdetektől ellentmondásos volt. 

A lakosok egy csoportja és az FPÖ is felemelte szavát a „luxuskút” ellen, feleslegesnek tartva azt. Még petíciót is indítottak ellene – emlékeztettek.

Ennek ellenére a kút alig nyolc hónap alatt elkészült. Medencéjét maguk a figurák alakítják ki. „A WirWasser cím azt jelenti, hogy mindannyian itt ülünk egy körben, és együtt tartjuk és védjük a vizet” – magyarázták a művészek.

A Heute megjegyezte, hogy a szökőkút legfeljebb 6 méter magasra lövell, és egy ivóhelyet is kialakítottak benne, ahol friss vizet vehetnek a járókelők.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. december 28. 11:41
Első ránézésre kakirakásnak tűnik
Robi54
2023. november 03. 15:02
A teljes elhülyülés. Az Orwelli világ megérkezett.
faramuci
2023. november 03. 08:47
A kölök a homokozóban jobbat összehozna..........vagy az asztalnál gyurmából Ez a szobrászművészet cancel kulturája....
Málaga21
2023. november 02. 22:17
Neeem, ott nincs korrupció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!