Több ezer muszlim tüntetett Németország szívében – az „Iszlám Generáció” kalifátust akar létrehozni

2023. november 04. 10:22

Körülbelül 3000 tüntető vonult végig Essen belvárosán „Allahu Akbar” kiáltással.

2023. november 04. 10:22

Az „Iszlám Generáció” nevű szervezet a „Gáza tűz alatt” jelszóval jelentette be az Izrael-ellenes tüntetést Németországban. A Bild cikke szerint radikális szalafisták Észak-Rajna-Vesztfália egész területéről érkeztek.

Körülbelül 3000 tüntető vonult végig Essen belvárosán „Allahu Akbar” kiáltással.

A cikk szerint a felvonulók egy Németországot is magában foglaló kalifátus létrehozását szorgalmazzák, amely szerintük az „Egyetlen megoldás”. Szónokuk, Ahmad Tamim beszédében hangoztatta: 

a világ összes muszlimjának össze kell fognia a palesztinokért, hiszen Allah is ezt akarja.

Ahmad Omeirate iszlám tudós szerint Ahmad Tamim propagandavideót tett közzé a YouTube-on (több mint 58 ezer feliratkozóval), mindössze egy nappal a Hamász Izrael elleni terrortámadása után. Ebben azt állította, hogy a Hamász csupán „megvédte magát egy akcióban”, ezzel dicsőítve a nők, férfiak, gyermekek és idősek brutális meggyilkolását.

Nyitóképünk illusztráció. Forrása: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bbalu56
2023. november 05. 12:28
Mejetek Gázába kecske baszók és harcoljtok. Ja hogy ahoz meg gyávák vagytok igaz .
iimre
2023. november 04. 21:46
"Proxima Centauri nov. 04. 11:48 És ha Viktornak hívnák a kalifát?" Nem hinném, hogy Orbán felvenné az iszlám vallást. :P
Spiritmonger
2023. november 04. 20:52
A nemet nep lassan ébred és fullba tolja a kretént. De az biztos, hogy amikor elegük lesz, akkor abból nagy visítás fog történni.
Trinitysum
2023. november 04. 20:33
Nincs olyan Isten, sem Allah, sem más, aki civilek, gyerekek, betegek, öregek megölésére adott volna valaha is utasítást. Ha valaki Allah nevében akar ölni az megtagadja az iszlám vallás lényegét, mert a muszlim azt jelenti megbékélő. Mohamed megengedhetőnek tartotta a harcot, ha más lehetőség nem maradt, de ez nem az isteni útmutatás része, hanem világi realitás volt akkor. A muszlim vezetőknek el kell határolódniuk mindazoktól, akik félreértelmezik a Koránt és Mohamed tanításait. Ha nem ezt teszik, akkor a Sátánt szolgálják és az lesz az ő istenük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!