Soha nem látott felvételek kerültek elő a forgatáson éles lőszerrel lövöldöző Alec Baldwinról (videó)

2023. november 20. 14:10

Az új bizonyítékok alapján újra elindulhat a büntetőeljárás a színész-rendezővel szemben.

2023. november 20. 14:10
null

Új felvételeket szerzett meg és tett közzé az NBC News Alec Baldwinról: a videókon többek közt az látható, amint a színész azzal a fegyverrel lövöldözik, amellyel a Rust című film forgatásán halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt – írja az Independent.

Emlékezetes: 2021 októberében jött a hír, hogy a híres színész-rendező véletlenül lelőtte új filmjének forgatásán az operatőrt, miután a kellékfegyverbe éles lőszer került.

Hutchins családja gondatlanságból elkövetett emberölés miatt perelte be Baldwint, úgy vélték, a felelőtlen munkavégzés mellett a költségcsökkentés vezetett a nő halálához.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Bár ügyvédei szerint ejteni fogják a vádat a rendező ellen, a most nyilvánosságra került videók alapján azonban újra bíróságra vinnék az ügyet az ügyészek, mivel felmerültek a Baldwin bűnösségére utaló bizonyítékok. A közzétett felvételek egyikén például a kezében a fegyverrel földön fekvő Baldwin arra utasít valakit, hogy menjen arrébb. Egy másik videón Baldwin megállítja a forgatást, mivel úgy tűnik, aggódik amiatt, hogy túl meredek az ösvény, amin a stáb jár, ezért azt javasolja, hogy egy biztonságosabb részét használják. Egy harmadik videón pedig az hallható, ahogy a színész többször megkérdezi az operatőrt, hogy jól van-e, miután a nő a földre zuhant.

 

Ezt is ajánljuk a témában

„A fegyver törvényszéki vizsgálatából nagy bizonyossággal arra lehet következtetni, hogy a fegyver ravaszát meg kellett húzni ahhoz, hogy a fegyver elsüljön” – mondta az egyik ügyész. Baldwin azonban váltig állítja, hogy nem ő húzta volna meg a ravaszt.

A színész ügyvédjei viszont sajnálatosnak nevezték a fordulatot, és hogy „egy szörnyű tragédiából egy félrevezetésekből eredő vádemelés született”. Azt mondták, a bíróságon tisztázni fogják a vádakat.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. november 21. 08:28
Egy benarkózott börtöntöltelék szolgálati túlkapásnak is alig minősíthető haláláért életfogytig bevarrnak, de egy fiatal nőt teátrális hókuszpókuszokkal körítve büntetlenül le lehet puffantani. Ez Amerika. Minden a jól megfizetett sztárügyvédeken múlik, meg a közvélemény irányítóin, és persze az igazságszolgáltatás gyeplőin. Nem árt ezt is észben tartani, amikor látjuk hogy ennek az országnak a küldötte akarja saját kezébe venni a magyar igazságszolgáltatás irányítását
Takagi
2023. november 20. 20:35
Vén hülye.
I feel the earth move under my feet
2023. november 20. 17:19
"bölcsuhú 2023. november 20. 14:28 Ha a fegyver képes vaktöltényt használni ,akkor élest is tud." Valójában nem.. Tévedsz. A vaklőszer esetében egyetlen dolog szükséges csupán, mégpedig az, hogy a lőporgázok valamerre elhagyhassák a fegyver csövét. Ehhez egésze le is lehet szűkíteni a csőtorkolatot és akár oldalt megnyitni a csövet. Biztosan lőttél már gépkarabéllyal, ahol a csőszájfék helyére egy csőszűkítót tekertek, hogy a lövedék mögött kialakuló nyomásnövekedést biztosítsák , különben a lövedék hiányába nem lenne képes a fegyver sorozatlövésre. De extrém esetben az is megoldható, hogy a töltényűr kónusz utáni részét betéttel szűkítik, így éles lőszer eleve nem is helyezhető a fegyverbe (ez mondjuk puskáknál/gépkarabélyoknál működhet, fegyvere válogatja milyen megoldással korlátozzák a használható lőszer fajtáját.
Akitlosz
2023. november 20. 17:13
Mindenképpen felelős a fickó a halálesetért. A kérdés csak az, hogy mennyire. Azért egy 2 év letöltendőt megérdemelne. Emberölést börtön nélkül megúszni ... nem elfogadható. Ő a produkció producere, főnöke, nem csak egy színész, akinek tényleg nem dolga a fegyver ellenőrzése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!