Soha nem látott felvételek kerültek elő a forgatáson éles lőszerrel lövöldöző Alec Baldwinról (videó)

2023. november 20. 14:10

Az új bizonyítékok alapján újra elindulhat a büntetőeljárás a színész-rendezővel szemben.

2023. november 20. 14:10
null

Új felvételeket szerzett meg és tett közzé az NBC News Alec Baldwinról: a videókon többek közt az látható, amint a színész azzal a fegyverrel lövöldözik, amellyel a Rust című film forgatásán halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt – írja az Independent.

Emlékezetes: 2021 októberében jött a hír, hogy a híres színész-rendező véletlenül lelőtte új filmjének forgatásán az operatőrt, miután a kellékfegyverbe éles lőszer került.

Hutchins családja gondatlanságból elkövetett emberölés miatt perelte be Baldwint, úgy vélték, a felelőtlen munkavégzés mellett a költségcsökkentés vezetett a nő halálához.

Ezt is ajánljuk a témában

Pert indít Alec Baldwin ellen a lelőtt operatőr családja

A felperesek ügyvédje szerint Baldwin és a forgatás biztonságáért felelős szakemberek gondatlansága okozta Halyna Hutchins halálát.

Ezt is ajánljuk a témában

Alec Baldwin véletlenül lelőtte az operatőrt legújabb filmjének forgatásán

A színész egy kellékfegyverrel lőtt, és eltalált két embert, az operatőr meghalt, a rendezőt kórházba szállították.

Bár ügyvédei szerint ejteni fogják a vádat a rendező ellen, a most nyilvánosságra került videók alapján azonban újra bíróságra vinnék az ügyet az ügyészek, mivel felmerültek a Baldwin bűnösségére utaló bizonyítékok. A közzétett felvételek egyikén például a kezében a fegyverrel földön fekvő Baldwin arra utasít valakit, hogy menjen arrébb. Egy másik videón Baldwin megállítja a forgatást, mivel úgy tűnik, aggódik amiatt, hogy túl meredek az ösvény, amin a stáb jár, ezért azt javasolja, hogy egy biztonságosabb részét használják. Egy harmadik videón pedig az hallható, ahogy a színész többször megkérdezi az operatőrt, hogy jól van-e, miután a nő a földre zuhant.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ejtik a vádat Alec Baldwin ellen ügyvédei szerint

A színész október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt.

„A fegyver törvényszéki vizsgálatából nagy bizonyossággal arra lehet következtetni, hogy a fegyver ravaszát meg kellett húzni ahhoz, hogy a fegyver elsüljön” – mondta az egyik ügyész. Baldwin azonban váltig állítja, hogy nem ő húzta volna meg a ravaszt.

A színész ügyvédjei viszont sajnálatosnak nevezték a fordulatot, és hogy „egy szörnyű tragédiából egy félrevezetésekből eredő vádemelés született”. Azt mondták, a bíróságon tisztázni fogják a vádakat.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik