Rossz kezdet, rossz folytatás

2023. november 09. 16:00

Nézetem szerint nincs gondolkodó ember, aki ne érezné, hogy az egész civilizációnk a szakadék szélén áll.

2023. november 09. 16:00
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Jogos lehet a kérdés, hogy miért éppen most kezdtem ezekről a jelenségekről írni, mikor lényegében jó harminc esztendeje látjuk, halljuk, tapasztaljuk valamennyit. Nos, ennek magyarázata nem más, mint hogy immáron lángokban áll a fél világ, s vicc nélkül mondhatjuk, hogy a nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik. Hiszen most már tényleg naponta szembesülünk azzal, hogy az a végtelenül beképzelt s a világot kizárólag saját felségterületének tartó társaság, mindegy, hogy háttérhatalomnak hívjuk vagy az összeesküvők szektájának, bizony nem nyugszik.

Országhatárokat nem tisztelő fegyveres hordák igyekeznek a végtelenül ostoba (avagy végtelenül hátsó szándékú) vezetőkkel rendelkező országokat lényegében elfoglalni. Háborúk robbannak ki egyik napról a másikra, s percenként ömlenek ránk a meghamisított vagy eltitkolt adatokkal teletűzdelt újságcikkek, azaz perctől percre növekszik a káosz. A mesterségesen keltett káosz.

Nézetem szerint nincs gondolkodó ember, aki ne érezné, hogy az egész civilizációnk a szakadék szélén áll.

Ilyenkor – kezét dörzsölve – csak a Sátán örül. Örült, amikor nálunk is szemeket lövettek ki, ártatlan emberek életét tették tönkre minden következmény nélkül. Hosszú börtönbüntetés csak a terrort megakadályozni vagy legalább megbüntetni szándékozóknak járt. A jogos tiltakozás »jutalma« a börtön lett. A tiltakozók máig nem szabadok. Azért említettem ezt a magyar példát, mert ha lényegesen nyugodtabb is a mi világunk – ki tudja, meddig –, napnál világosabb, hogy szinte mindenhol veszélyhelyzet van, mert forrong a világ, s a normalitás eltörlése a cél.

Ha valakinek ez nem tetszik, lövet. Szemeket lövet ki. S világos az a szándék is, hogy ebbe a mesterségesen gerjesztett, provokációkkal teli káoszba bele akarják lökni azokat is, akik ezt a civilizációt, a sokféleséget meg akarják védeni, s nem tetszik nekik, ha egyetlen masszába és rabszolgaszerepbe óhajtják gyúrni és terelni őket. Immár naponta tapasztaljuk az ember- és a teremtésellenes akciókat. Látjuk, kik törtetnek, könyökölnek azért, hogy a világ urainak közelébe kerüljenek. Mi nem Ukrajnában élünk és nem a Közel-Keleten. Szerencse? Az. Ám nem tudom, van-e még arra idő, hogy szavak helyett tettekkel kíséreljünk meg változtatni, vagy legalább az igazságot, a történések eredetét felfedve világba kiáltsuk, ébresztő emberek!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Brit belügyminiszter: A rendőrség „kivételez” a palesztinpárti tüntetőkkel

Suella Braverman még arra is rámutatott, hogy a palesztinpárti tüntetések szervezőinek némelyike kapcsolatban áll terrorcsoportokkal, köztük a Hamásszal.

Nyitókép: ALES BENO / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik