Robot zúzott halálra egy embert Dél-Koreában

2023. november 08. 18:53

Nem tudta megkülönböztetni az általa pakolt dobozoktól.

2023. november 08. 18:53

Rakodó robotkar zúzott halálra egy férfit egy dél-koreai gyárban, miután nem tudta megkülönböztetni az általa pakolt, élelmiszerrel teli dobozoktól. A BBC News szerdai beszámolója szerint a halálos baleset áldozata egy robotikai cég 40 éves alkalmazottja volt, aki éppen a robot működését ellenőrizte a dél-kjongszang tartománybeli paprikaválogató üzemben. A robotkar, amely paprikával teli dobozokat rakodott, 

megragadta a férfit, testét a szállítószalaghoz szorította, és ezzel összezúzta az arcát és a mellkasát.   

A férfit kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe. A Yonhap dél-koreai hírügynökség közlése szerint az alkalmazott a robot érzékelőit akarta ellenőrizni a szerdára kitűzött próbaüzem előtt. A tesztet eredetileg két nappal korábbra tervezték, de 

a robot érzékelőjével kapcsolatban felmerült problémák miatt elhalasztották.    

Az üzem tulajdonosa, a Donggoseong Külkereskedelmi Mezőgazdasági Kombinát illetékese a baleset után kiadott közleményében „pontos és biztonságos” rendszer felállítását szorgalmazta. Dél-Koreában márciusban történt hasonló baleset egy autóalkatrészeket gyártó üzemben, ahol egy robot súlyos sérüléseket okozott egy ötvenes éveiben járó férfi alkalmazottnak.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / YouTube

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 14. 12:01
Az antik világban általános volt a robotika. Ráadásul multifunkciós. Fizikai munka, szex, szórakoztató művészetek. Úgy hívták :RABSZOLGA.
survivor
2023. november 14. 11:57
Pirx pilota kalandjai /Stanislaw lem Szetaur
Roadkill
2023. november 09. 09:20
"I"ll be back."
Krupp Skya
2023. november 09. 07:39
Cseh Katkára hasonlít a képen a robot, figyeli hogy számolják a 4,7 milliárdot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik