Putyin szerint a Nyugat arra készül, hogy feldarabolja Oroszországot – kemény üzenetet küldött válaszul

2023. november 28. 18:04

Az Oroszországi Föderáció nemcsak a saját, hanem az egész világ szabadságáért küzd – állította az orosz elnök.

2023. november 28. 18:04

Oroszország agressziónak fog tekinteni minden olyan külső provokációt, amelynek célja a vallások és etnikumok közötti belső konfliktusok szítása – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orosz Népi Világtanács 25. kongresszusának keddi ülésén megtartott beszédében.

Kijelentette: az orosz vezetés ennek megfelelően fog reagálni az ilyen kívülről érkező beavatkozásra. Azzal vádolta a Nyugatot, hogy Oroszország feldarabolására és kifosztására törekszik.

Erővel nem megy? Akkor zűrzavart kell szítani” 

– hangoztatta az elnök. 

Még egyszer szeretném aláhúzni, hogy minden olyan kísérlet, amely az etnikumok és vallások közötti viszálykodás szítására, társadalmunk megosztására irányul, árulás, egész Oroszország elleni bűncselekmény” 

– fogalmazott Putyin.

Az elnök meglátása szerint a Nyugatnak „nincs szüksége egy olyan nagy, soknemzetiségű országra, mint Oroszország”, mert a kultúrák és etnikumok sokszínűsége és egysége egyszerűen „nem illik bele a nyugati rasszisták és gyarmatosítók logikájába”. „Ezért újrakezdték a régi nótát: Oroszország a népek börtöne, maga az orosz pedig rabszolganemzet” – mondta Putyin.

„Az orosz világ magában foglalja őseink minden nemzedékét és az utódainkat. Az orosz világ az ősi Oroszország, a Moszkvai Fejedelemség, az Orosz Birodalom, a Szovjetunió, és a modern Oroszország, amely világhatalomként visszaveszi, megerősíti és megsokszorozza szuverenitását” 

– hangoztatta.

Oroszország szuverenitása és egy igazságosabb világrend

Az orosz elnök szerint a szuverenitás Oroszország számára mindenekelőtt az állam és a nép szabadságát jelenti. Kifejezte meggyőződését, hogy az ország szuverenitásáért, az igazságért folytatott küzdelem nemzeti-felszabadító jellegű, mert, mint mondta, „megvédi az oroszok biztonságát és jólétét, azt a legfőbb történelmi jogot, hogy Oroszország erős, független hatalom, ország-civilizáció legyen”.

Gondolatmenete szerint éppen Oroszország, az orosz világ az, amely, ahogyan annyiszor a történelem folyamán, „elzárta az útját azoknak, akik ma világuralomra, kizárólagosságra tartanak igényt”. Állítása szerint 

az Oroszországi Föderáció nemcsak a saját, hanem az egész világ szabadságáért küzd.

Kifejezte meggyőződését, hogy ma már a „világ többsége számára világos, hogy az egyetlen hegemón diktatúrája omladozóban van és egyszerűen veszélyes másokra nézve”. Érvelése szerint Oroszország „most élen jár egy igazságosabb világrend kialakításában”.

„Szuverén, erős Oroszország nélkül nem létezhet tartós, stabil világrend” – mondta az orosz elnök.

(MTI)

Nyitókép: Sergei GUNEYEV / POOL / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 29. 16:38
Degenerált háborús bűnös. 🤮
B_kanya
2023. november 29. 09:32
"koronaszepe 2023. november 28. 21:47 Mikor fogunk már végleg megszabadulni ettől a kibaszott kommunista csürhétől?" Talán menj és zokogd el bánatodat a brüsszeli horngyufa teremben...
B_kanya
2023. november 29. 09:31
"Kovács Ubul 2023. november 29. 07:31 Putyin szerint Moszkóvia arra készül, hogy feldarabolja Ukrajnát " Mondja a nulandisztáni szómágia - ami nem állítja meg a Kalibr-eket.
Kovács Ubul
2023. november 29. 07:31
Putyin szerint Moszkóvia arra készül, hogy feldarabolja Ukrajnát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik