Peszkov elmagyarázta: ezért nem tartja „normálisnak” az ukrán vezetést

2023. november 26. 12:51

Von der Leyen is kapott a Kreml szóvivőjétől.

2023. november 26. 12:51
null

A kijevi rendszer lényege nyilvánult meg Sztefan Sztefancsuk ukrán parlamenti elnöknek abban a kijelentésében, amely szerint „nincs és nem is lehet” orosz kisebbség Ukrajnában – nyilatkozta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 állami tévécsatornának.

Ez a kijevi rendszer lényege. Ezért és nem véletlenül nevezzük rezsimnek. 

Mert egy normális országvezetésben nem hangozhatnak el ilyen kijelentések. Egy olyan országban, ahol több millió él – mert több millió orosz él Ukrajnában. Csak egy rezsimben létezhetnek ilyen kijelentések” – fogalmazott Peszkov.   

Zaharova szerint nácikkal van dolguk

Sztefancsuk kijelentését, miszerint Ukrajnában „nincs és nem is lehet” orosz nemzeti kisebbség, és hogy az oroszok jogait el kell nyomni, Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő korábban „nácinak” minősítette. Peszkov a vasárnapi tévéműsorban sajnálkozását fejezte ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökségének azon kijelentése miatt, miszerint a kijevi Euromajdan (a tíz évvel ezelőtti ukrajnai hatalomátvétel) a szabadságra való törekvést jelezte. „Ez nagyon sajnálatos, mert 

Európa modern történelmében talán még soha nem fordult elő, hogy egy erőszakos államcsínyt ünnepnek tekintsenek. 

Puccs ment végbe akkor, egy törvényes hatalmat döntöttek meg, méghozzá éppen európai államok írásos garanciái ellenére” – mondta.   „Ukrajna számára ez előbb az ultranacionalista, majd a nyíltan náci érzelmek felvirágzását hozta el. Továbbá egy olyan rezsim kialakulását hozta el Kijevben, amely veszélyesnek bizonyult számunkra, amely veszélyesnek bizonyult a nép egy része, vagyis az oroszok számára, és sajnos ez folytatódik azon tragédiák révén, amelyeket nap mint nap látunk Ukrajnában” – tette hozzá.  

(MTI)

Nyitóképen Dimitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő
Fotó: SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 26. 18:10
Orosz kommandósok dolgoznak az ukrán hátországban, Szumi és Csernigov régióban: Lengyel rendszámú autóval utaznak az ukrán??? katonák. 18 éven felülieknek: https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/11/sab.mp4
Akitlosz
2023. november 26. 17:57
Avgyejevkánál visszavonuló ukránok: https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/11/flee.mp4 Ukrán videó, amely azt mondj, hogy: „A 110. dandár harcosai vagyunk. Tegnap láttuk, hogy az 53. dandár elhagyja a pozícióit a szárnyunkon Szevernojénál. Kijelentjük, hogy továbbra is meg akarjuk védeni Avgyejevkát, de ha ilyen gyávák vannak a széleken, kénytelenek vagyunk kivonulni pozícióinkból mi is, mielőtt fegyverrel veszik el tőlünk." https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/11/brigade.mp4
Akitlosz
2023. november 26. 17:34
Nem normális, hogy bármely országot Izrael kivételével zsidó vezessen. Látszik, hogy hova vezet, történelmi példákon keresztül is.
tintapaca
2023. november 26. 17:00
Azért én megvizsgálnám, hogy Zelenszkij és köre mennyit oszt vissza Ursulának és Borrelnek, és még egypár véres szájú uniós tisztségviselőnek az uniótól kapott támogatásokból. Mert ez a lényeg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!