Őrizetből érkezik az Európai Parlamentbe Donald Tuskék új képviselője

2023. november 18. 16:56

Wlodzimierz Karpinskit kiengedték az őrizetből, indul is az európai törvényhozásba.

2023. november 18. 16:56
null

Egészen új fejezet indul egy lengyel politikus életében: Wlodzimierz Karpinski nyolc hónapot töltött elzárva, most viszont szabadulása után indulhat új munkahelyére, az Európai Parlamentbe – írja az Euractiv.

Karpinski Donald Tusk Polgári Koalíciójának (PO) korábbi kormányában volt kincstári miniszter, az elmúlt időszak azonban nem a legjobban alakult számára. A politikus ugyanis az elmúlt időszakban Varsó hulladékgazdálkodását irányította, 

de a CBA, a lengyel korrupcióellenes ügynökség lecsapott rá.

A vádak szerint egymillió eurós kenőpénzt fogadott el egy szemétszállítási szerződésre pályázó cégtől. A lengyel hatóságok nyolc hónapja őrizetbe vették őt, amit a mai napig sérelmez, a vádakat pedig tagadja. 
De menekülőpálya nyílt számára, mivel az EP-listán előtte álló Tusk-párti politikusok közül vannak, akik hazatérnek az országos politikába, így listán ő kerülhet be a helyükre az Európai Parlamentbe. Az EP-képviselőség pedig mentelmi jogot ad majd számára.

A hamarosan valószínűleg ellenzékbe vonuló, eddig kormányzó 

Jog és Igazságosság szerint „európai szintű botrányt” jelentenek a történtek. 

Szerintük az, hogy az őrizetből egyenesen a mentelmi jogot adó Európai Parlamentbe távozhat a Tusk-párt politikusa „látványos szimbóluma az új koalíciónak”.

 

Nyitóképen: Donald Tusk (JANEK SKARZYNSKI, AFP)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2023. november 20. 21:36
ezek bolsevikok mind ugyanolyanok
nemmondom
2023. november 19. 17:45
Hasonszőrűek közé érkezik.
Dunhill67
2023. november 18. 21:22
pfff...aaaz komoly
Csubszi
2023. november 18. 19:55
Gané gazember az összes balos, mindenhol! Hülye aki rájuk szavaz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!