Nógrádi György: A háborút az oroszok kezdték el, de az ukránok provokálták ki, mégpedig amerikai utasításra

2023. november 05. 10:41

A szakértő szerint az orosz-ukrán békekötés tavaly márciusban a küszöbön állt.

2023. november 05. 10:41
Nógrádi György

Nógrádi György szerint a nyugati sajtó gyakorlatilag elhallgatta azt, hogy az orosz-ukrán békekötés tavaly márciusban a küszöbön állt, majd különös hirtelenséggel meghiúsult. Szerinte a feltételeket mindkét fél hajlandó lett volna elfogadni:

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrajna nem lép be a NATO-ba, Oroszország nem tart igényt a Krímen kívül más területekre, a Donbász területén élő orosz kisebbség pedig autonómiát kap Ukrajnán belül.

Schröder most nyilvánosságra hozta, hogy egy hónappal a háború kezdete után Volodimir Zelenszkij békét akart kötni az oroszokkal, de az amerikaiak ezt nem engedték. Ez így van! Emlékezhetünk rá: az ukrán elnök akkoriban azt nyilatkozta, hogy ők boldogan befejezik a háborút, mert a győzelmi esélyeik Oroszországgal szemben gyakorlatilag a nullához konvergálnak. Erre akkoriban nem igazán figyelt fel a világ, és azt kell mondanom, hogy sajnos most sem figyel...” – fogalmazott Nógrádi György az Origónak.

A szakértő szerint a háborút az oroszok kezdték el, az ukránok provokálták ki, viszont amerikai utasításra. „A február 24-ei orosz támadás előzményei sokkal régebbre nyúlnak vissza; Ukrajnában nagyon sok orosz származású állampolgárt megöltek. Ennek egyik legcsúnyább példája az volt, amikor egy épületet rágyújtottak az oroszokra – vagyis Ukrajna tulajdonképpen provokálta Oroszországot”.

Ezt a háborút nagy valószínűséggel egyik fél sem fogja megnyerni – fűzte hozzá Nógrádi György.

A jövő évi amerikai elnökválasztás pedig fordulatot hozhat, de addigra Európa további, elképesztő veszteségeket fog szenvedni a válság miatt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. november 07. 14:53
gebsi1catalina11 2023. november 05. 15:49 Amerikai elvtársaid hányszor is lépték már át független országok határait gyilkolás céljából?" Irakra gondol gebsi? "Menj kicsim a picsába a kettős mércés anyukáddal együtt." legközelebb pedig mossa ki a mocskos pofáját, ha már a szülei nem nevelték meg..
catalina11
2023. november 07. 14:49
koronaszépe Hagyjuk a ködösítést: ami történik, igazi, old school, színtiszta agresszió, egy nagyobb hatalom megtámad egy kisebb, vele konfliktusba kerülő szomszédot. Mert úgy döntött. Mert csak. Pont." lásd, amikor az USA megtámadta Irakot. Akkor bezzeg kussoltak a libsik, és azóta is..
Fed74
2023. november 06. 09:35
Irány a Türk tanács!!! Éljen a haza, éljen a párt!!!!! Most vonyíthattok fideszes kutyák van miért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zolt
2023. november 05. 19:18
A zsidók elérték ,hogy az orosz zsidó nekimenjen az ukrán (egyéb)zsidónak ,sőt azt is ,hogy atomkisérletbe kezdjen újra. Lehet tapsolni a balosoknak. Ennyit tudnak ,ennyit érnek. Ahol pénz van onnan indul ki mindig a háború,más javai irányába. Lehet picit észhez kéne kapniuk mielőtt késő lesz.Az orosz szerintem megteheti könnyen ,hogy lengyel szomszéd ,vagy francia szomszéd legyen épp.Óvatosan a szankciókkal amíg rajtuk múlik az energia.. Nem találtátok fel még az ingyen energiat.Helyette a drágább ruszkit igen. Úgyhogy tartoztok emiatt,jelentős vagyoni kár okozása miatt. Szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!