Netanjahu: Az IDF a háború után is ellenőrzése alatt fogja tartani Gázát

2023. november 10. 16:21

Ezt az izraeli miniszterelnök a Gáza melletti kibucok és települések polgármestereinek mondta. Néhány órával korábban Netanjahu kijelentette: Izrael nem akarja megszállni az övezetet.

2023. november 10. 16:21
Netanjahu

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök elmondta: az IDF a háború után is ellenőrzése alatt fogja tartani Gázát – számolt be a Times of Israel. 

Az izraeli miniszterelnök ezt a kijelentést néhány órával azután tette, hogy a Fox Newsnak azt mondta:

Izrael nem akarja újra megszállni vagy kormányozni az övezetet.

Ezt is ajánljuk a témában

A legutóbbi megjegyzéseket a gázai határ menti városok polgármestereivel tartott találkozón tette – ez volt az első csoportos találkozó, amelyet Netanjahu a háború óta tartott velük.

Az IDF-erők továbbra is az ellenőrzésük alatt tartják az övezetet, nem adjuk át a nemzetközi erőknek” 

– mondta Netanjahu a déli polgármestereknek a szóvivője által felolvasott közlemény szerint.

Amerikai tisztviselők az elmúlt hetekben felvetették azt az elképzelést, hogy egyfajta nemzetközi erő ellenőrizhetné Gázát egy palesztin kormány létrehozásáig. A déli polgármestereknek tett megjegyzései alapján azonban úgy tűnik, Netanjahu elutasítja az ötletet.

A polgármesterek közölték Netanjahuval, hogy a háború befejezése után jobb biztonsági körülményeket akarnak és sürgették, hogy ne egyezzen bele a tűzszünetbe, amíg az utolsó gázai terroristát is meg nem ölik – áll a miniszterelnök szóvivőjének közleményében.

Nyitókép: Abir SULTAN / POOL / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 11. 01:04
Az izraeli hadsereg a győzelem után nem marad Gézában. Nemzetk
lájkbajnok
2023. november 10. 19:11
Ajjaj, Putler agyvérzést kap. Medvegyev megint bebaszva fog twitterezni.
connorj
2023. november 10. 17:01
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 https://m.youtube.com/watch?si=ShBwrFtFFw8hrLcs&v=rrpkzl9uyT4&feature=youtu.be
fintaj-2
2023. november 10. 16:52
Sokat dolgoztak rajta, a kibucok mártírjait, a túszok életét is a jelek szerint beáldozták, hogy beteljesüljön az Úr igérete, övék legyen, visszavonhatatlanul, az igéret földje, a jog nélküli másodrendű palesztin hontalanokkal együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!