Meghalt a The Pouges énekese

2023. november 30. 15:54

A leghíresebb ír kocsmazenekar frontembere 65 éves volt.

2023. november 30. 15:54

Csütörtökön életének 65. évében meghalt Shane MacGowan, az énekes-dalszerző és a The Pogues frontembere – adta hírül a Magyar Nemzet. A portál emlékeztetett, a zenészt egy héttel korábban engedték ki a kórházból az énekest, ahol agyvelőgyulladással kezelték.

Az énekes egészsége már korábban megromlott, emellett drog- és alkoholproblémákkal is küzdött. MacGowan már 2015 óta tolószékkel közlekedett, mert egy esés közben eltörte a medencéjét, majd később a jobb térdét is.

MacGowan ír bevándorlók fia volt, az angliai Kentben született, és 1982-től a The Pogues frontembere volt a banda a 2014-es feloszlásáig. Összesen hét stúdióalbumot adtak ki. Az életéről dokumentumfilm is készült, Crock Of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan címmel, amely 2020-ban jelent meg.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: LEON NEAL / AFP

***

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2023. november 30. 22:52
A cím: Meghalt a The Pouges énekese Vajon fog-e erről írni a The Vouge? (És helyesen írják-e a banda nevét?)
DrPepper
2023. november 30. 17:28
Zseniális dalszerző és előadó volt, Többször láttam élőben, először New Yorkban 1990-ben, aztán még a Szigeten is, utoljára 2002-ben Londonban, Karácsonykor. Igazában már fénykorában a rossz fogaival lepusztult alkoholista benyomását keltette, az a típus, akire azt mondják, hogy utoljára 40 éve rúgott be, azóta csak rátöltött.- Szinte csoda, hogy 65 évet megért. A színpadon úgy nézett ki, mint akinek fogalma sincs hol van, de a dalait a meglepő pontossággal és átéléssel énekelte. Emlékszem a Szigeten a koncert alatt végig egy helyben állt, nézett bele a semmibe, néha V alakban kinyújtotta ujjait, ilyenkor az egyik road beletett egy cigit a kezébe, máskor poharat formázott jelezve, hogy sörre lenne szüksége.... A Pogues-t kocsmazenekarnak nevezni degradáló, mert Glastonburytól kezdve a világ legnagyobb fesztiváljain léptek fel, a Fairytale of New York-ot pedig karácsony táján szinte minden rádió naponta játssza. https://www.youtube.com/watch?v=j9jbdgZidu8&t=205s RIP Shane
ekeke1
2023. november 30. 17:16
Jön a Karácsony, ilyenkor mindig előkerül a legnagyobb sikere: https://www.youtube.com/watch?v=j9jbdgZidu8
Autofocus
2023. november 30. 16:45
Legyen neki könnyű a föld és egy folyónyi whiskey-n hajózzon át a túlvilágra. Nagyon szerettem, ezért mondhatom, hogy ahogy élt, csoda hogy eddig is élt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!