Megdöbbentő részleteket árult el a Kreml-szóvivő: „Összeomlás fenyegette az orosz gazdaságot”

2023. november 19. 16:03

Peszkov szerint a világon egyetlen ország sem szembesült még soha ekkora csapással.

2023. november 19. 16:03

Az orosz gazdaságot tavaly összeomlás fenyegette, miután az ukrajnai háború elindítása után szankciókat vezettek be ellene, de ezt az orosz kormánynak sikerült megakadályoznia, sőt növekedést elindítania – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 tévécsatorna vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című vasárnapi műsorában.

„Az összeomlás veszélye fenyegetett, valóban minden erőforrást, belső erőt mozgósítanunk kellett, hogy megakadályozzuk ezt az összeomlást” – mondta az elnöki szóvivő, „példátlannak” nevezve az orosz gazdaságra zúdított szankciók mennyiségét.

A világon egyetlen ország sem szembesült még soha ekkora csapással, és elméletileg egyetlen ország sem képes ilyet elviselni”

– hangoztatta Peszkov, emlékeztetve arra, hogy mindez kétévi koronavírus-járvány után következett be, amely szintén nagy megterhelést jelentett a gazdaságnak.

Méltatta az ország vezetésének „bölcs” döntéseit, és a kormány „titáni” munkáját, aminek köszönhetően az orosz gazdaságnak sikerült stabilizálódnia, majd „teljesen váratlanul növekedési pályára állnia”. Úgy vélekedett, aligha feltételezhette bárki is, hogy az orosz gazdaság növekedése idén nem is 2 százalékos lesz, ahogyan azt az Európai Bizottság jósolta, hanem majdnem 3 százalékos.

„Ez azt mutatja, hogy végül is nagyon nagy potenciállal rendelkezünk,

amely a maximális mozgósítás, belső összpontosítás időszakában lehetővé teszi, hogy bármilyen csapással megbirkózzunk. Most az a feladat, hogy ezt a növekedési ütemet fenntartsuk. A 3 százalék elégtelen növekedési ráta, magasabbnak kellene lennie, ezt mindenki megérti, sok problémát kell ellensúlyoznunk” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitóképen: Dmitrij Peszkov. Fotó: RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. november 21. 08:09
Már a HVG is Putyin kottájából játszik..:) https://m.hvg.hu/360/20231107_szeretettel_brusszelbol_belgium_energia_futes_aram_gaz_rezsi_atomeromu ,, Továbbra is komoly fejfájást okoz a belga fogyasztóknak, de az államnak is, hogy miből lesz a téli fűtéshez szükséges energia, hogyan lehet majd kifizetni a rezsit..,,
Akitlosz
2023. november 19. 19:19
Teher alatt nő a pálma. Jól jár Oroszország a szankciókkal, mert így fejlődik. Az arab világ azért nem alkot, nem fejleszt, mert nincsen rászorulva. Csak eladják az olajat, gázt, homokot aztán megveszik, ami kell nekik. Nem jó dolog a közös piac meg a globalizmus, mert árt a hazai gazdaságnak.
salátás
2023. november 19. 19:12
szutygosgeci idegrángást kapott
Menhetten
2023. november 19. 18:50
Még több szankciót is megérdemelték volna! Rohadékok!..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!