Kínos: így magyarázkodott Daniel Freund, miután Schaller-Baross Ernő kellemetlent kérdezett tőle

2023. november 22. 09:47

A hazánkat sűrűn bíráló német zöldpárti képviselő közölte, ő nem is ennél a Soros-szervezetnél dolgozott, hanem amannál; de a hazájában dúló antiszemitizmus kapcsán is furcsán tért ki a válaszadás elől.

2023. november 22. 09:47

Nem feltétlenül kapta volna meg a kettest egy érveléstechnika órán Daniel Freund zöldpárti képviselő a minapi strasbourgi felszólalása alapján. A politikust, aki korábban Magyarország totális bojkottjára és hazánk tanácsi elnökségének megakadályozását javasolta, Schaller-Baross Ernő fideszes EP-képviselő szembesítette a tényekkel.

Schaller-Baross kérdésében arra kért választ Freundtól, hogy míg a Soros Alapítványnál dolgozott, sűrűn emelt szót az antiszemitizmus ellen, ám egy kicsikét sepregethetne a saját háza táján mostanság:

hiszen a zöldekkel kiegészült német koalíciós kormány regnálása alatt „a zsidók már nem sétálhatnak szabadon az utcán a Németországba vitt tömeges migráció miatt, az emberek nem beszélhetnek szabadon, nem mehetnek az utcákra, sőt, a templomaikat sem látogathatják!” – mutatott rá a tömeges muszlim bevándorlás következményeire (amit, ha jócskán megkésve is, de még Freund párttársa, Robert Habeck alkancellár is elítélt)

Ezt is ajánljuk a témában

„Nyíltan kérdezem: nem kellene kicsit többet foglalkoznia Németországgal, a saját kormányával és azzal, ami Németországban történik a zsidók ellen?”

tette fel a kérdést Schaller-Baross.

Daniel Freund mindkét pont elől kitért; ami az antiszemitizmust illeti (amit hazánk kapcsán előszeretettel emlegetett még idén nyáron is, mégpedig – ki nem találná senki – ugyancsak Soros Györggyel kapcsolatos kommunikáció kapcsán), arról inkább nem beszélt.

Ehelyett kifejtette, hogy nem a német Bundestagban vannak, hanem az Európai Parlamentben, egyszóval ő most összeurópai politikát csinál; „ha a német szövetségi kormánnyal akartam volna foglalkozni, akkor indultam volna a német Bundestagba, de most az EP-ben vagyok, és ezért az érdekel, hogy mit csinálunk az Európai Unióban” – hárította a kérdést, nyilvánvalóvá téve, hogy plakátokkal meg állítólagos antiszemitizmussal szívesebben foglalkozik, mint azzal, ami az orra előtt zajlik, és nagyon is valóságos.

Majd Freund vitriolosnak szánt riposztja végén még odavágta: „Soha nem dolgoztam a Soros Alapítványnak!”. Ellenben, tette hozzá, olvasható a neten az önéletrajza, és „nagyon büszke vagyok arra, hogy 5 évig dolgoztam a Transparency International-nél, a másik szervezeténél, de valahogy úgy tűnik, hogy ez önök számára egy és ugyanaz”.

Természetesen nem egy és ugyanaz a kettő – a Soros-féle Open Society Foundation „csak” pénzeli a szintén Magyarország kritikájában utazó Transparencyt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitóképen: Daniel Freund (Facebook)

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. november 23. 03:24
Úgy látom ellepték a Mandit a balos hozzászólók. Kb. 1 éve még színvonalas írások születtek, mára ezek eltűntek.
Palatin
2023. november 22. 20:54
Gyurcsány és Dobrev esténként egymás nyakába borulva, az üres pálinkás üvegek között, üveges szemekkel bámulva egymásra ezt dudorásszák: Mi nyugatos Magyarországot akarunk, Ezért ott minden tököt megvakarunk, Riszáljuk Verhofstadtnak buján farunk, Ha így folytatjuk lesz egy szép nyarunk. Magyarok érdekeire nagy ívban szarunk, Tudjuk, voksaikban soha nem bízhatunk, Brüsszelben ezért sündörgünk, kavarunk, Ott lesz majd Daniel, kire rácuppanunk.
KBA98
2023. november 22. 19:28
Ezt a szemetet ki kell rúgni mindenhonnan!
EX_Terminator
2023. november 22. 17:57
MEG FOGLAK BENENTEKET ÖLNI AZÉRT HOGY EZ EGYÁLTALÁN AZ ESZETEKBE MERÉSZELT JUTNI TI ELMEBETEG FÉRGEK ÉS NINCS MEGÁLLÁS AMÍG MIND AZ UTOLSÓ SZÁLIG MEG NEM DÖGLÖTÖK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!