Kiállni a palesztinok mellett annyit jelent, hogy nem engedjük el az ártatlanok kezét egy embertelen világban

2023. november 03. 07:37

Netanjahu állami terrort alkalmaz több millió emberrel szemben, Putyin pedig hátradőlhet.

2023. november 03. 07:37
Palesztináért tüntettek
Kalocsai Kinga
Mérce

„A palesztin néppel való szolidaritást nem tiltani kellene, hanem a világ vezetőinek élen járni benne. A Hamászt kell elítélni, ahogy Netanjahut is. Igaz, mindkettő választásokat nyert, de az egyik egy terrorszervezet, és 2006 óta választások nélkül kormányoz, a másik pedig állami terrort alkalmaz intézményesen több millió emberrel szemben. De azt se felejtsük el, hogy a Hamász felemelkedéséhez Izrael nagyban hozzájárult az évek/évtizedek során, miközben minden megtett annak érdekében, hogy Arafatot, illetve a Fatahot eltávolítsa/háttérbe szorítsa.

Ez a háború nem jó a palesztin népnek, nem jó az izraeli népnek, és a térség vagy a nemzetközi közösség stabilitásának sem. Ez a háború Netanjahunak jó, aki most Gázát a földdel teheti egyenlővé úgy, hogy ehhez az USA és a legtöbb európai ország csaknem teljes támogatását élvezi. Ez a háború jó a Hamásznak, és a hozzá hasonló szélsőséges és terrorista szervezeteknek, mert ezzel igazolhatják tetteiket. És végül, de nem utolsó sorban Putyinnak, aki szépen hátradőlhet, és végignézi, ahogy a Nyugat kivonul az ukrajnai háborúból, mert ukrajna háttérbe szorul.

A palesztinok élete számít! Ugyanúgy számít, ahogy egy izraeli, egy ukrán, egy amerikai, egy magyar élet.”

Nyitókép: Daniel Leal / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2023. november 05. 11:53
Kinga már várja, hogy lakása ajtajára a palesztin barátai a szeretet szimbolikáját pingálják......idióta.
jostothu
2023. november 05. 11:52
"Szemet szemért, fogat fogért". Ez az Úr igazsága. Könyörület Jézusnál van. Itt most nem az Ő hívei csapnak össze. Fogd vissza magad, ha nem tartozol közéjük!
bokrosbirka
2023. november 04. 15:20
Szegény ártatlan terroristák menekülés közben hátukról fejbe lőtték az Izraeli támadókat! Féltestvérek civakodása nem tartozik ránk egyik kutya, másik eb! Palesztinok adták el Palesztinát a zsidóknak, most meg követelik vissza!
BBrutus
2023. november 04. 13:03
Orbánt ki hagytad, hogy neki miért jó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!