Indul a kedd: Orbán szövetségese kormányt alakíthat, a Politico cifra kijelentésekkel tűzdelt cikkben toporzékol

2023. november 28. 07:34

„Lengyelország zombikormánya létezésbe csoszog” – elégedetlenkedik a brüsszeli lap.

2023. november 28. 07:34
Polish PM Mateusz Morawiecki Meets Inhabitants Of Olkusz

A Politico nagyon nem örül annak, hogy Mateusz Morawieckinek adott „kormányalakítási-bizalmat” Andrzej Duda, amelynek köszönhetően – mint fogalmaztak – 

Lengyelország zombikormánya létezésbe csoszog”.

A brüsszeli lap még az új Morawiecki-kabinet élettartamát is megjósolta: egy házilégyéhez hasonlította azt (ezt a hasonlatot egyébként egy volt miniszterelnöktől vették – a szerk.).

Így pampog a Politico a lengyel kormányalakításon

Mint a brüsszeli lap felidézte: Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn feleskette az új lengyel kormányt, amelynek élén Mateusz Morawiecki áll. Mutatjuk olvasóinknak a Politico „objektív” leírását a lengyel helyzetről: „[Morawieckiék] hivatali ideje valószínűleg csak legfeljebb 14 nap lesz. Ennek oka, hogy Morawiecki és pártja, a Jog és Igazságosság (PiS) elvesztette az október 15-i parlamenti választásokat az ellenzéki pártok koalíciójával szemben”.

A lengyel választáson a Jog és Igazságosság kapta a legtöbb szavazatot, ellenzéki koalíció pedig nem volt.

„Most Morawieckinek két hete van arra, hogy bemutassa programját a parlamentnek, és megpróbálja megszerezni a bizalmi szavazást. Ha – ami szinte biztosra vehető – ez nem sikerül, akkor a parlament megválasztja a miniszterelnök-jelöltet, ami lehetővé teszi Tusk számára, hogy visszatérjen a 2014-ben elhagyott tisztségébe” – fogalmaz a brüsszeli lap.

A Politico teljes, angol nyelvű háborgását ide kattintva olvashatja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: NurPhoto/ARTUR WIDAK

Összesen 317 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 05. 12:41
Szánalmas időhúzás…ahogy látom,a Mandit nagyon megviselte a Kacsinszki bukása…😉
Dixtroy
2023. november 28. 23:55
Azért jó ez a húsz kommentes megjeneítés, mert az ilyen tomsó aljanép és pár cimborája seperc alatt telefloodolja a kretén faszságaival, és ha válaszolsz is rá, hát a mélyben marad, ki nézi meg gyökimökinek mit válaszoltak, és lássuk be, a legújabbak elöl a default érték, tehát trollantyúk ráérősen meg tudnak minden témát találni, amit kiiktathatnak. Oké, legtöbbett kedveltek elöl meg ilyenek.. mandinéni, ez natúrban kevés, hülyére vesznek titeket.
Advocate
2023. november 28. 17:12
Várjuk ki a végét! Pontosabban érdemes lesz visszatérni a sztorihoz mondjuk egy év mulva.... Mire jut a Tuskó, semmit nem adnak ingyen!
KBA98
2023. november 28. 16:59
Kit érdekel a sírásuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!