Hoppá: kirúgták az ukrán hírközlési hivatal teljes vezetését

2023. november 20. 15:27

Az elnök mellett a helyettesét, a külföldi hírszerzés vezetőjét és a különleges műveleti erők parancsnokát is kirúgták.

2023. november 20. 15:27
ZELENSZKIJ, Volodimir

Az ukrán kormány felmentette a különleges hírközlési és információvédelmi szolgálat (Goszszpecszvjaz) vezetését – jelentette be hétfőn Tarasz Melnicsuk, az ukrán kormány állandó parlamenti képviselője. 

„Felmentették Jurij Scsigolt Ukrajna Állami Különleges Hírközlési és Információvédelmi Szolgálatának elnöki tisztségéből”

 – írta a tisztviselő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Hozzátette: távozik Scsigol helyettese, Viktor Zsora is. Ő a digitális fejlesztésért, a digitális átalakulásért és a digitalizációért felelt. 

A szolgálat élére ideiglenes jelleggel Dmitro Makovszkij került. Az ukrán tömegtájékoztatási eszközök szerint ő korábban az ügynökség vezetőjének első helyettese volt. 

Nem ez az első átrendeződés az ukrán biztonsági és különleges szervek vezetésében az utóbbi időben. Pénteken vált ismertté, hogy menesztették Olekszandr Taraszovszkijt, az Ukrán Külföldi Hírszerző Szolgálat vezetőjének helyettesét. November 3-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Viktor Horenko, a különleges műveleti erők parancsnoka helyére Szerhij Lupancsukot nevezte ki. 

Vasárnap Zelenszkij bejelentette, hogy menesztette az ukrán hadsereg egészségügyi erőinek parancsnokát. Tetyana Osztascsenko helyére Anatolij Kazmircsukot nevezte ki, aki korábban a kijevi Nemzeti Katonai Orvosi Klinikai Központot vezette.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. november 20. 22:52
Mija helyzet, Volodomirné és Zeli még szeretik egymást? Mer' akkor azt kell figyelni h mit csinál az asszony! ... Vásárol még ékszereket?? Most perpinanyalatnyilag hol van? Amúgy ..
pandalala
2023. november 20. 22:48
És, a következő különleges műveleti erők parancsnokát úgy fogják hívni, hogy: Vologya Hoppá.
alexandrosz-2
2023. november 20. 20:18
Helyes. Pusztuljanak!
nyugalom
2023. november 20. 19:57
A panik jele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!