Hiába kezelné egy vatikáni gyerekkórház, hazája mégis elrendelné a kislány eutanáziáját

2023. november 10. 18:33

Meloniék korábban állampolgárságot is adtak a nyolc hónapos csecsemőnek.

2023. november 10. 18:33

A Mandiner szerdán beszámolt róla, hogy Olaszország megadta az állampolgárságot a nemrég megkeresztelt, 8 hónapos, mitokondriális betegségben szenvedő kisbabának, Indi Gregorynak.

Erre azért volt szükség, mert a brit igazságszolgáltatás az orvosok szakvéleménye alapján nem támogatta azt, hogy létfenntartó gépekkel életben tartsák.

A kislányt a vatikáni Bambino Jesu kórházban szeretnék kezelni, ugyanis Olaszország tiltja az eutanázia minden formáját.

A brit igazságszolgáltatás azonban mégis elrendelte a kis beteg eutanáziáját, annak ellenére, hogy a korábban felajánlotta a Bambino Jesu kórház, hogy kezeli a kislányt – írta Jacopo Coghe az X-en. A történet itt azonban nem ért véget, hiszen a kislány szülei természetesen fellebeztek a döntés ellen – írja a BBC.

***

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. november 11. 10:05
Egy társadalom akkor érte el az érettséget amikor tud arra koncentrálni, hogy megmentse a súlyos eseteket és a "jelentéktelen életeket" (ebbe értsen bele mindenki mindent amit akar)
stormy
2023. november 11. 04:42
normális világban ilyen megtörténhet? na ezért kellet volna megnyerni legalább a második világháborút-
Akitlosz
2023. november 10. 22:25
Van egy olyan oldala is a dolgoknak, hogy azokat a betegségeket amelyeket ma még nem lehet gyógyítani később lehet, hogy lehet. A ma élő emberek nagy része rövid időn belül halott lenne 200 évvel ezelőtti egészségügy esetén. Tehát egy csecsemőt érdemes lehet sokáig életben tartani, mert később gyógyíthatóvá válhat a betegsége.
Akitlosz
2023. november 10. 22:20
Mert tiszta környezetszennyezés lenne egy akkora utazás Olaszországba. Az a sok kerozin. Meg kell menteni a Földet, ha az emberek belehalnak is. Tudtommal saját felelősségre szabad távozni a kórházakból. Ez esetben szülői felelősségre. Vagy nem? Tehát a megoldás az, hogy a szülők megszervezik a gyermekük Olaszországba szállítását a vatikáni kórházzal együttműködve, aztán bemennek a kórházba és elviszik onnan. Még mielőtt a bíróság jogerősen döntene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!