Francia lap: Orbán Viktor főszereplő és példakép Európában

2023. november 30. 18:31

A hollandiai választások eredménye azt bizonyítja, hogy a jobboldal ismét előlépett az európai politikában, Orbán Viktor pedig ennek a tendenciának az előfutára volt.

2023. november 30. 18:31
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

A politikai vitákban sokáig marginális szerepre kárhoztatott jobboldal mára főszerepet játszik az európai országok többségében. A 2010 óta négyszer is nagy többséggel megválasztott Orbán Viktor ennek a tendenciának az előfutára volt, és máig példaképül szolgál – írja a Valeurs Actuelles.

A francia lap a hollandiai választások eredményeit elemezte, és Geert Wilders sikerének következményeit jósolgatta. Nincs ezzel egyedül: mások azt írták,

a vérontást ünneplő migránsok és Ukrajna feltétel nélküli támogatása lehet az utolsó csepp a pohárban,

hatalmas változások következhetnek az európai politikában, Orbán Viktor pedig az új jobboldal zászlóvivője lehet.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 01. 18:17
Egy hitvány,hazaáruló tolvaj,mint példakép?! Ne röhögtessetek…
polárüveg
2023. december 01. 17:57
Orbán 2010 után először Magyarországot megőrizte, helyreállította. Másodszor példává tette kormányával, amitől féltek a globalisták. Harmadszor kiutat mutat a csinált káoszból. Nem azért kap valaki képességeket, hogy függöny mögé rejtse. Azért kapja, hogy használja, mert a gyertyát sem az abrosz alá teszik. Azért kapja, hogy gyarapítsa, mert a törvény az, hogy a talentumokat szaporítani kell. Azért kapja leginkább, mert a legfontosabb az, hogy mások érdekében, másokra fordítsa. Úgyhogy, ezért várható a további alakulás. Európa és a világ szerencséjére. Ha valaki képes visszahelyezni Európát a térképre, Orbán lesz az, és hazai munkatársai, és az együttműködő nyugati politikusok. A jövőben van az a pillanat, amikor visszatekintve lehet minősíteni, hogy a kapott képességekkel milyen küldetést teljesített, és az hogyan sikerült. Isten óvja a magyar népet és valamennyi Európai népet!
cccbasatu
2023. december 01. 15:34
Ez a cikk egy fizetett hirdetés! Valóság alapja nincs és a megtévesztést ,csalást szolgálja!
fatman
2023. november 30. 22:54
Így van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik