Elsöprő győzelem - Javier Milei nyerte az argentin elnökválasztást

2023. november 20. 06:29

A populistának mondott jelölt könnyedén legyőzte balközép ellenfelét.

2023. november 20. 06:29

Az előzetes eredmények alapján a kormányzó párt jelöltjét, Sergio Massát könnyedén legyőzte az ellenfelei által radikális jobboldalinak és libertáriánusnak titulált Javier Milei az argentin elnökválasztás második fordulójában – írta meg a BBC.

Trump is gratulált

Az egész világ figyelt! Nagyon büszke vagyok rád. Ez meg fogja változtatni az országod, és valóban újra naggyá teszi Argentínát! 

kommentálta Milei győzelmét Donald Trump a közösségi oldalán.

Nehéz elnökválasztáson van túl Argentína, aminek a központjában az emberek gazdasági nehézségei, a folyamatos infláció és a gazdasági válság állt. Milei a közvélemény-kutatókat is meglepte azzal, hogy ilyen könnyedén, 10 százalékkal megverte a kormányzó erők jelöltjét.

Az előzetes eredmények szerint Milei megszerezte a szavaztok közel 56 százalékát, míg Massa 44 százalékkal végzett.

Győzelmi beszédében Milei azt mondta támogatóinak:

 Ma kezdődik meg Argentína újjáépítése. Ma kezdődik meg Argentína hanyatlásának vége.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ne sírjunk érted, Argentína?

Ultraliberális, ultrakapitalista, ultrajobboldali – ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illették az argentin elnöki előválasztás meglepetésgyőztesét, Javier Mileit.

 

Nyitókép: Tomas Cuesta / Getty Images

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2023. november 20. 21:59
Úristen, megnéztem egy összefoglalót erről a fasziról, és nem normális, az biztos.
453682
2023. november 20. 12:30
Őszintén, lesz@rom hogy ki lett argentin elnöke de annyit megjegyeznék a fanoknak hogy: G20 és WEF tanácsadó, előtte a Corporación América cégnél dolgozott. Szóval egy jenki csicska, ne tudom hogy az argentinoknak ez jó vagy rossz hír...
survivor
2023. november 20. 11:21
12% ? A FIDESZ nek 2/3-a szokott lenni...
Rodolfo
2023. november 20. 10:02
Ezidáig az ottani Gyurcsány/Dobrev klón-klán, Cristina Fernández de Kirchner és a sleppje tette tönkre Argentinát. Most pedig eljött az idő, hogy egy jobboldali politikus próbálja meg helyrehozni amit még lehet. Miért olyan nagy baj ez? Majd eldől, hogy jól választottak-e az argentinok és végre ők is jobban és boldogabban élhetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!