Durvulnak a harcok: Gáza egyik kórházánál tart az izraeli hadsereg

2023. november 10. 13:20

Az izraeli hadsereg különleges erői a Gázai övezet nyugati részén található Sifa Kórház körül tevékenykednek - jelentette az izraeli média pénteken

2023. november 10. 13:20
null

Az izraeli csapatok csatákat vívnak az iszlamista terroristákkal a Sifa kórház környékén. „Az orvosi személyzet nem hagyja el a kórházat, nem hagyjuk sorsára a betegeket” – nyilatkozta a kórház igazgatója. 

Eközben tankok és a gyalogsági erők, valamint csapatszállító páncélosok közelítik meg a Sifát és más kórházakat a Gáza város szívében zajló harcok előrehaladásával. 

A hadsereg szóvivói közölték, hogy a katonaság a Sin Bet belbiztonsági szervezet útmutatásai alapján likvidálta a Hamász elit kommandós csapatának, a Nuhba több terroristáját, köztük olyanokat, akik részt vettek az október 7-i mészárlásban az övezet szomszédságában.

Tartalékosok egyik egysége csütörtök este megölt tizenkilenc, ellenük támadásra készülő Hamász-fegyverest, egy másik izraeli különítmény pedig megsemmisített egy konténert a tengerparton, amelyben mintegy húsz rakétavető volt. 

Van egy maroknyi szélsőséges, akik nem képviselik az ott élő közösségeket, és nagy károkat okoznak Izrael államnak” 

– mondta legutóbb Benjámin Netanjahu utalva a ciszjordániai palesztinok helyzetére, ahol a háború kitörése óta fokozódtak a telepesek palesztinok ellen elkövetett atrocitásai, melyeket az Egyesült Államok is elítélt. 

(MTI)

Nyitókép: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. november 10. 16:25
Melyik hamasz-csicska írta ezt a cikket?
victory
2023. november 10. 15:38
Szadista g.cik ezek az idf-esek
Aerion
2023. november 10. 14:37
lájkbajnok Szorul a hurok Putyin patkányai körül. --------------------- Én ezt egy kicsit másképp látom: Putyin patkányai elfoglalták a nyújorktájmsz szerkesztőségét: https://www.hirolvaso.com/2023/11/10/tuntetok-foglaltak-el-a-new-york-times-szerkesztoseget/ Putyin patkányai Allahot éltetik a berlini metróban: https://www.origo.hu/nagyvilag/20231029-nemetorszag-berlin-metro-allahu-akbar-migransok.html De még maga, a nagy grétácska is Putyin patkánya: https://twitter.com/GretaThunberg/status/1715355502337499332
lájkbajnok
2023. november 10. 14:02
Szorul a hurok Putyin patkányai körül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!