Che Guevara képét tette ki az új szlovák parlamenti alelnök (VIDEÓ)

2023. november 02. 18:31

A szlovák kereszténydemokraták kiakadtak Fico párttársára.

2023. november 02. 18:31

Ľuboš Blaha (Smer-SD) leváltását kezdeményezi a KDH a parlament alelnöki posztjáról, a mozgalom megkezdte az ehhez szükséges támogató képviselői aláírások összegyűjtését – olvasható a Felvidék.ma oldalán.

Az indok szerint Blaha a parlamenti irodájában leakasztotta a falról Zuzana Čaputová államfő portréját és eltávolította az Európai Unió zászlóját, majd erről videofelvételt is közzétett. 

A KDH élesen elítéli Ľuboš Blaha tettét, az Európai Unió zászlójának és az államfő portréjának eltávolítását, amit Che Guevara, a kommunizmus legradikálisabb külföldi megtestesítőjének fényképére cserélt” 

– közölte Martina Holečková, a KDH frakcióvezetője.

„A KDH harcolt a kommunizmus ellen, és az ország EU-tagságát és nemzetközi betagozódását támogatta, Blaha tettét pedig becsmérlőnek tartja” 

– tette hozzá.

Az említett videót itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2023. november 03. 11:33
Biztosan azért, mert szerinte Guevara nem Cse(h), hanem Szlovák.
contractor-2
2023. november 03. 08:28
A csehszlovákok mindig hithű kommunisták voltak. Ők őszintén hittek benne, nem is volt soha semmi a boltokban, a termelői piac pedig soha nem is létezett. Emlékszem a 70-es évek közepén elkeveredtünk a Poprádra nyáron Zakopane-ba menet. Akartunk venni egy kis gyümölcsöt, majd egy felvidéki magyar elmondta, hogy merre van a piac - éppen ott ahol álltunk. Egy asszony árult méregzöld almát egy padon és annyi volt a poprádi piac. Itthon tele volt minden piac szezonális gyümölccsel - dinnye, sárgabarack, cseresznye stb. A falvakban 1 db gyümölcsfát nem lehetett látni a Felvidéken, magyarán semmit sem termeltek, még maguknak sem. Erdőlakók.
Chekke-Faint
2023. november 03. 08:18
Ő is csak békét akart.
Tárkány Álmos
2023. november 03. 08:08
Íme Orbán Viktor szövetségesei a Smerből. Ezekért áldozta be a felvidéki magyarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!