Brüsszel bejelentette: jön az újabb szankciós csomag

2023. november 15. 21:01

Újabb export-import tilalmakat, továbbá az olajárplafont szigorítását jelentették be többek között.

2023. november 15. 21:01
null

Az Európai Bizottság több mint száz embert helyezne korlátozó intézkedések hatálya alá, újabb behozatali és kiviteli tilalmakat, valamint az olajárplafon szigorítására és az uniós szankciók kijátszása elleni fellépésre irányuló intézkedések elfogadását is szorgalmazza az elfogadásra javasolt, Oroszországgal szemben bevezetni tervezett tizenkettedik szankciós csomagjában – közölte szerdán az Európai Külügyi Szolgálat.

A brüsszeli közlemény szerint az Európai Bizottság, valamint Josep Borrell uniós külügyi és biztoságpolitikai főképviselő az Európai Tanács októberi ülésének azon határozatával összhangban tett javaslatot a tizenkettedik szankciós csomagra, hogy tovább gyengítse Oroszország képességét az Ukrajna elleni háború folytatására. 

A bizottsági javaslat több mint további 120 ember, illetve szervezet szankcionálását javasolja Ukrajna önállóságának és területi egységének aláásásában játszott szerepük miatt. Közéjük az orosz katonai, védelmi és informatikai szektor szereplői, valamint más fontos gazdasági szereplők tartoznak. 

A főképviselő az uniós bizottsággal együtt új behozatali és kiviteli tilalmak, valamint az olajárplafon szigorítására és az uniós szankciók kijátszása elleni fellépésre irányuló intézkedések elfogadását is javasolja.

A javaslatok célja a szankciós keret általános megerősítése”

– közölték.

(MTI)

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. november 19. 11:32
Kóró úgy vigyorog mint aki a magyaroktól ellopott pénzből részesült volt , nem lehetetlen . Szankció csomag eus országok ellen szól , Putyin zsebét tömi . Lehet hogy háttérben Putyinnal összejátszik hogy suttyomban németek kapjanak gázt olajat szállítsanak az indiai tankerekkel.
alexandrosz-2
2023. november 16. 16:04
Majd jól megszavazza a vétótlan köpcös geci, ahogy megszavazott eddig is minden szart: - webert, ursula von der pfizert, borellt, 7 éves költségvetést, COVID hitelt, hoholok pénzelését, üzemanyaggal ellátását, gyógykezelését, 11 szankciós csomagot, pártucatnyi szankcióhosszabbítást. A köpcös cigány geci egy magzsarolt sunyi csicska. Nem azt kell figyelni, amit hazudozik, hanem azt, amit csinál.
csapláros
2023. november 16. 09:46
antal-jozsef-2 2023. november 16. 05:49 ..."Hahaha!!! Hé, unióscsicska magyarok! Az unió miatt januárban egy 100-assal emelik a benzin, gázolaj árát! Szankció!!!"... Húgyagyú, legalább ne HAZUDJ, ha már itt vered ki magadnak! Ha nem tetszik a magyar benzinár 1,60 Euróért, akkor vegyél a szlovákoktól 1,64-ért, a hollandoktól 2,17-ért vagy a norvégektől 1,93-ért... Az árak a teljes nyugati blokkban drágábbak, a keleti uniós blokk közepes, a nem uniós kelet az egyedüli olcsóbb kategória! https://autotraveler.ru/en/spravka/fuel-price-in-europe.html Szarzsák: a béljósláshoz meg nemcsak ki kéne verned, de be is lehetne kapnod bazdmeg!... 🖕🖕🖕
anonymtalan2
2023. november 16. 09:28
Kim Dzsong-Un nem akar mostanság egy új atomtesztet? Mondjuk Brüsszel felett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!