Ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, nem tudni hol állt meg

2023. november 22. 21:23

A művelet feltehetőleg sikertelen volt

2023. november 22. 21:23

Ballisztikus rakétát indított Észak-Korea szerdán a Japán-tenger irányába, de az indítás feltehetően sikertelen volt – jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség a dél-koreai hadseregre hivatkozva.

A dél-koreai hadsereg tájékoztatása szerint Észak-Korea a phenjani Szunan térségéből indította a rakétát közép-európai idő szerint 15 óra 5 perckor, de további részletet nem közöltek.

A dél-koreai és az amerikai hírszerzés közösen elemzi a kilövéssel kapcsolatos adatokat – jelentette a Yonhap.

Phenjan kedden azt állította, hogy sikeresen pályára helyezte az első kémműholdját, és közölte: további indításokat tervez a jövőben, figyelmen kívül hagyva az Egyesült Államok és szövetségesei rosszallását.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/KCNA

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. november 25. 09:10
Nem ballisztikus rakéta volt, hanem kém műhold. Így már érthető, hogy miért nem észlelték a visszatérést... fent maradt és most nézi biden kopasz fejét, ahogy a fehérház kertjében hanyatesik.
I_Isti
2023. november 23. 14:13
Még ezek is hamarabb fognak a holdra lépni, mint hogy ajrópa normális űrhajót tudna gyártani...
Nyugatellenes
2023. november 23. 09:31
Sikeres volt az. Nem kell a nyugati népbutítás.
Beszélgető
2023. november 23. 04:28
Dél-korea megállapította, hogy sikertelen volt… Mint mikor vadai ágnes megállapítja, hogy bukott a kormány 🐭 A “sikertelen” indításból is lehet tanulni, mint a elon musk rakétáknál
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!