Az ukrán sajtó szerint az EU egyértelműen vesztésre áll Orbánnal szemben

2023. november 29. 10:33

A portál azt írja, Orbán brandje külföldön is egyre inkább erősödő tendenciát mutat.

2023. november 29. 10:33
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles

A magyarbarátsággal a legkevésbé sem vádolható Zerkalo Nyegyeli című portál is beszámolt Charles Michel, az Európai Tanács elnökének budapesti látogatásáról, aki az EU vezetőinek decemberi találkozója előtt megpróbálta előkészíteni az utat az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel való megállapodáshoz. Orbánt az Európai Unió Oroszországhoz legközelebb álló vezetőjeként említik, aki kitartóan blokkolta Ukrajnának és Kijevnek az EU-tagság felé vezető útját.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán politikai brandje egyre nagyobb befolyásra tesz szert külföldön. A magyar kormányfő az elsők között gratulált Geert Wildersnek a holland választásokon aratott győzelméhez, amely a szélsőjobboldali erők nagy győzelme volt, és az újonnan megválasztott argentin elnök, Javier Miley meghívta beiktatására” – írta a Bloomberg hírügynökség Simon Zoltán és Gergely András jelentése nyomán.

Megjegyzik, Orbán hatalma Magyarországon megkérdőjelezhetetlen, és már

az Európai Unió esélye is egyre csökken a megfékezésére.

Emlékezhetünk rá, az Európai Bizottság november 23-án 900 millió euró előleg kifizetését hagyta jóvá Magyarországnak a korábban befagyasztott források keretein belül. Kiutalásuk az Európai Unió azon kísérletével függ össze, hogy megpróbálja leküzdeni Budapest vétóját az Ukrajnának nyújtott támogatással kapcsolatban.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 29. 17:44
Legyen így!
Dunhill67
2023. november 29. 17:15
"Orbán brandje külföldön is egyre inkább erősödő tendenciát mutat."...az teljesen kizárt...el van szigetelődve és keddenként meg bukik
csapláros
2023. november 29. 17:05
Lajoss 2023. november 29. 16:41 ..."A csüngőhasú az Únió szégyene, a magyarok szegénységi bizonyítványa."... Te csak ne nyilatkozz se az Unió, se a magyarság nevében! Az, meg, hogy neked kicsoda a lecsüngőhasúzott, az a te MAGÁNÜGYED, töröld ki vele a segged... 💩💩💩 Ettől Ő még 2026-ban is újra lesz választva... 🤣🤣🤣
csapláros
2023. november 29. 16:53
alexandrosz-2 2023. november 29. 11:13 ..."A vétótlan köpcös csicska geci bármit megszavaz."... Ugyi téged igazol, hogy még az ELLENSÉGEINK szerint is vesztésre áll az Eu Magyarországgal szemben???... Meg ezért jött a Csárli a Misel is Pestre, hogy meggyőzze Orbánt, hogy ne szavazzon má' meg mindent, mert az túl feltűnő? A közös, diadalittas közlemény meg a páncélszekrényben, vagy a szalvétán Orbán írásával, hogy NEM! 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!