Az EU kudarcot vallott a migrációval kapcsolatosan – vallotta be egy prominens tisztviselő

2023. november 10. 11:49

Az EU-nak jobban kell kezelnie az illegális migrációt – mondta Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke. Hét hónap van még az EP-választásig, és egyre forróbb témává válik a migráció.

2023. november 10. 11:49
null

Egyre többen követelik az illegális bevándorlás visszaszorítását az Európai Unióban. Az országok jelenleg is a közös európai menekültügyi rendszer reformján munkálkodnak, azonban eddig nem sikerült megegyezniük arról, milyen legyen az új rezsim – számolt be az Euractiv. 

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a Konrad Adenauer Alapítvány berlini rendezvényén elmondta: fontos, hogy őszinték legyenek a kudarcokkal kapcsolatban. 

Az Európai Parlament képviselői jelenleg is tárgyalnak a Bizottsággal és a kormányokkal a migrációs reformról. 

Az előterjesztett javaslat a migránsok egyenletesebb elosztását és közvetlenül az uniós határon történő átvilágítást tartalmazza – olvasható az Euractiv cikkében. 

A máltai Metsola elmondta: óvatosan optimista azzal kapcsolatosan, hogy ezúttal áttörést érhetnek el a tárgyalásokon. Az Európai Néppárt képviselőcsoportjához tartozó politikus hozzátette: fontos lenne, ha az EU a változásról szólna, és nem a bürokráciáról. 

Az Euractiv szerzője szerint 

Metsola potenciálisan megcélozhatja a Bizottság elnöki pozícióját. 

Az Európai Parlament elnöke a berlini rendezvényen azt is megerősítette, hogy az EU támogatja az izraeli háborúban a humanitáriánus szünetek beiktatását, valamint kijelentette: a közös pozíció továbbra is a kétállami megoldás. 

Nyitókép: Zakaria ABDELKAFI / AFP

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik