Az amerikai médiamogul legidősebb fia elment Kijevbe, találkozott az ukrán elnökkel, aki megköszönte a korrekt tudósítást

2023. november 20. 14:24

A mogul egyik újságíróját érdemrenddel ki is tüntette Zelenszkij.

2023. november 20. 14:24
ZELENSZKIJ, Volodimir

Lachlan Murdoch, Rupert Murdoch médiamogul legidősebb fia felkerekedett, s ellátogatott Kijevbe, hogy találkozzon Zelenszkijjel. A Fox News Corporation vezérigazgatóját két újságíró kísérte el, egy Fox News-os (Ben Hall) és egy The Sun-os (Jerome Starkey) – írta meg a Politico.

A Fox News-os újságírót Zelenszkij ki is tüntette egy érdemrenddel, mivel „a biztonsági kockázatok ellenére tisztességesen tudósított az ukrajnai orosz atrocitásokról”

Az elnöki hivatal közlése szerint ezen felül „hozzájárult Ukrajna függetlenségének és területi integritásának támogatásához”.

2022 tavaszán a Fox News újságíróinak egy csoportja orosz tűz alá került Kijev térségében. Pierre Zakrzewski operatőr és Oleksandra Kuvshynova ukrán fixer meghalt, míg Hall súlyosan megsebesült.

Zelenszkij szerint Murdoch látogatása rendkívül fontos egy olyan időszakban, amikor a nemzetközi média figyelmének egy része eltolódik az ukrajnai háborúról.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 23. 10:27
Mandiner, ez hiányzik: "Legalábbis az amerikaiak által pénzelt korrupt Zselé szerint"...
Mich99
2023. november 23. 10:24
Zselé megköszönte a nácipárti amerikai propagandát. Mandiner, hol az idézőjel a "korrekt tudósítás" körül?!
ottoka-0
2023. november 20. 21:27
Sikerült a beszállítókat megfosztani a fegyvereiktől, Sikerült Ukrajnát a szakadék szélére, a nihilbe, a semmibe vinni. Miközben egy generáció elveszett. Sikerült a személyes ambíciókat kiteljesíteni, magasba emelkedni és visszazuhanni a semmibe. Sikerült a partnerség az új fegyverek tesztelésében, sikerült veszélybe sodorni a világ geopolitikai egyensúlyát. Sikerül a békét feleslegesnek, kártékonynak, akadálynak tekinteni. Sikerült a háborút az emberiség életének természetes részévé tenni. sikerült
szarvas-2
2023. november 20. 18:14
Seggnyalók. Hogy a deep state ne ártson nekik EMIATT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!