Az amerikai médiamogul legidősebb fia elment Kijevbe, találkozott az ukrán elnökkel, aki megköszönte a korrekt tudósítást

2023. november 20. 14:24

A mogul egyik újságíróját érdemrenddel ki is tüntette Zelenszkij.

2023. november 20. 14:24
ZELENSZKIJ, Volodimir

Lachlan Murdoch, Rupert Murdoch médiamogul legidősebb fia felkerekedett, s ellátogatott Kijevbe, hogy találkozzon Zelenszkijjel. A Fox News Corporation vezérigazgatóját két újságíró kísérte el, egy Fox News-os (Ben Hall) és egy The Sun-os (Jerome Starkey) – írta meg a Politico.

A Fox News-os újságírót Zelenszkij ki is tüntette egy érdemrenddel, mivel „a biztonsági kockázatok ellenére tisztességesen tudósított az ukrajnai orosz atrocitásokról”

Az elnöki hivatal közlése szerint ezen felül „hozzájárult Ukrajna függetlenségének és területi integritásának támogatásához”.

2022 tavaszán a Fox News újságíróinak egy csoportja orosz tűz alá került Kijev térségében. Pierre Zakrzewski operatőr és Oleksandra Kuvshynova ukrán fixer meghalt, míg Hall súlyosan megsebesült.

Zelenszkij szerint Murdoch látogatása rendkívül fontos egy olyan időszakban, amikor a nemzetközi média figyelmének egy része eltolódik az ukrajnai háborúról.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik