Amerikai politikus: Trump második ciklusa hasonlítana Orbán Magyarországára

2023. november 14. 08:50

Meglepő hasonlattal állt elő a demokrata párti politikus.

2023. november 14. 08:50

Jamie Raskin, a marylandi képviselő és az amerikai Képviselőház tagja, arról beszélt, hogy ha Donald Trump győz a 2024-es elnökválasztáson, akkor Amerikában is könnyeb bekövetkezhet a demokraták által rettegett illiberális fordulat. 

Az MSNBC-nek adott interjújában a politikus arra figyelmeztet, hogy

egy esetleges második ciklus nagyon hasonlítana Vlagyimir Putyinéra Oroszországban, és nagyon hasonlítana (Orbán Viktor miniszterelnökhöz) Magyarországon.

Raskin emellett kifejtette, hogy ilyen körülmények között az Egyesült Államok egy illiberális demokráciává válna, ahol hiányoznak a szabadságjogok és nincs tisztességes eljárás a rendszer és a jogállamiság tiszteletben tartására. 

A baloldali politikus szerint az orosz elnök és a magyar miniszterelnök nem ismerik el azokat az választásokat, amelyek nem az ő forgatókönyvük szerint zajlanak, és a politikai erőszakot eszközként használják fel a hataluk megszerzésére, így minden a „karizmatikus politikus akaratától függ”.

A politikussal készült teljes interjút itt tekintheti meg.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Hennessy / Anadolu

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sober
2023. november 20. 07:19
Raskin egy idióta! mondaná már meg valaki, miben nem szabad az usa és Magyarország trump és orbán alatt? mi az amit nem lehet csinálni? de tényleg! hát az biztos, h pl. svédisztán szabadabb, mert ott lehet egy olyan társasjájék, h tegyük tönkre országunkat! tényleg!! Magyarországon nincs ilyen!! Mostmár értem!!
laikus19-2
2023. november 16. 11:57
"...az orosz elnök és a magyar miniszterelnök nem ismerik el azokat az választásokat, amelyek nem az ő forgatókönyvük szerint zajlanak," - nettó hazugság, ami Orbánt illeti.
Palatin
2023. november 14. 19:51
"Trump második ciklusa hasonlítana Orbán Magyarországára" Az csak egy plagizált másolat lenne, olyasmi, amiben a kinaiak a nagy menök. Orbánt lehet másolgatni, de az sohasem lesz az igazi. Ahhoz igazi magyar föld, magyar lélek, magyar hazaszeretet kell.
KBA98
2023. november 14. 17:23
Na und? And? Whatz's the matter?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!