Aggódik a Politico: szerintük Orbán Viktor nincs egyedül

2023. november 17. 08:58

A brüsszeli elit részéről sokakat aggaszt Orbán Viktor szövetségépítése.

2023. november 17. 08:58
null

Nathalie Tocci, az Istituto Affari Internazionali igazgatója a Politiconak adott írásában adott hangot az „Európa geopolitikai felemelkedésével és bukásával” kapcsolatos gondolatainak. Az elemzésből ismételten kiderült, hogy a brüsszeli elit részéről sokakat aggaszt Orbán Viktor szövetségépítése

A társadalomtudós véleménye szerint az Európai Unióban a megosztottság mint veszély, „mindig ott leselkedik a sarkon”, és bár Lengyelország „messze felülmúlta ezt a rossz hírt”,

aggodalomra ad okot, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök csatlakozott az Orbán Viktor vezette Magyarországhoz. 

A szerző szerint az EU Ukrajnával kapcsolatos megközelítése azt a célt szolgálja, hogy megmutassa, mit jelenthet „egy geopolitikai Európa”, azonban a közel-keleti fejlemények rámutatnak ezen elképzelés gyengeségére is a kérdéssel kapcsolatos megosztottság miatt.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Pier Marco Tacca / Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 17. 17:49
A magyargyűlölő Fico…jó csapat…🤮
nempolitizalok-0
2023. november 17. 16:13
Ami a lényeg, a magyar nép többsége mellette áll.
pacikuki007
2023. november 17. 13:53
Aggódj inkább azon, hogy hogy basznak majd körbe a feka meg arab faszok...
lhotx
2023. november 17. 13:23
Megjöttünk. Európa megosztottsága MEGINT nem engedi kibontakozni azt csodát, amit bürökrata masinériája legjobban tudna vonultatni a teljes, ledöbben világ színe előtt. MAJD MEGLÁTNÁTOK TI, MI LENNE ITT, MICSODA EGYÖNtetű ÖRÖM, HA EZA zORBÁN NEM ZAVARNA BE, még a világ legjobb dolgaiba is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!