A szállodai szobájából hurcoltak a hadseregbe egy buszsofőrt Kárpátalján

2023. november 13. 12:24

Ekkora lehet az emberhiány az ukrán hadseregben?

2023. november 13. 12:24
null

Katonák és rendőrök péntekről szombatra virradó éjszaka közös akció keretében erőszakkal mozgósítottak hadköteles férfiakat Ungvár egyik hostelében, közöttük egy buszsofőrt is, aki Vinnicjából szállított gyerekeket a korosztályos tekvondó országos bajnokságra.

A hírt Vitalij Pavlovszkij vinnicjai újságíró tette közzé közösségi oldalán, majd több országos hírügynökség és jelentős hírportál közölte. Pavlovszkij értesülései szerint a buszsofőr az ungvári Monada hostelben szállt meg, ahová november 11-én, szombaton éjjel 1 óra 30 perc körül rendőrök és katonák hatoltak be, igazoltatták az ott tartózkodó férfiakat, majd a hadköteleseket elhurcolták. Az újságíró azt is közölte, hogy tiltakozása és magyarázata ellenére a buszsofőrt is magukkal vitték, a telefonját elvették, így senkit sem tudott értesíteni a történtekről. Másnap a vinnicjai csapat taxival jutott el a sportcsarnokba. A személyszállító vállalkozás egy cseresofőr segítségével szeretné hazavinni a gyerekeket az Ungváron rekedt busszal. A kárpátaljai és a vinnicjai megyei hadkiegészítő parancsnokságon egyaránt azt a választ adták a hromadske.ua portál megkeresésére, hogy nem tudnak a buszsofőr azonnali kényszermozgósításáról.

(MTI)
 Nyitókép: Huszt látképe. Forrás: MTI/Nemes János

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. november 13. 13:04
Putyin befejezhetné a háborút végre!
powerage
2023. november 13. 12:47
Vihették volna egyből a gyerekeket is, harcművészek, lőszer nélkül is boldogulnak a fronton.
pipa89
2023. november 13. 12:38
Tragikus, hogy egyedi és megismételhetetlen emberek tömege áldozza fel életét azért, hogy a globalokufárok a pénzüknél legyenek az USA-ban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
borgia
2023. november 13. 12:38
Understandably, they didn't get kids with taekwondo knowledge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!