A nyílt utcán lőtték arcon az Európai Parlament volt alelnökét

2023. november 09. 16:00

Madridban lőttek rá, súlyosan megsérült.

2023. november 09. 16:00
EU Policy on Iran after Nuclear Accord

A nyílt utcán rálőttek Alejo Vidal-Quadrasra, az Európai Parlament volt alelnökére, a spanyol konzervatív Néppárt (PP) egykori katalóniai elnökére Madridban csütörtökön.

A sajtóban megjelent információk szerint a 78 éves politikust az arcán érte a lövés. A súlyosan sérült férfit a mentők kórházba szállították.

A merényletet a belvárosi Salamanca negyedben követték el. A rendőrség a helyszínt lezárta, és egy motorost keres.

Vidal-Quadras 1988 és 1996 között volt a katalán tartományi parlament tagja, öt éven át a PP helyi pártszervezetének vezetője. A kilencvenes évek végén három éven át a szenátusban képviselte a régiót, majd 15 éven át az Európai Parlament képviselője és alelnöke volt. 2014-ben három hónapig a jobboldali Vox párt elnöki posztját töltötte be.

(MTI)

Nyitókép: Siavosh Hosseini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. január 06. 10:44
Akkor ez volt egy sorozat második része?
Nehidd El
2023. november 09. 20:09
A szélsőbaloldali terror. A muszlim terror utáni második legnagyobb fenyegetés Európa népeire.
Akitlosz
2023. november 09. 19:38
Ma még volt valaki? Mert különben minek egy 78 éves expolitikust megmerényelni? Meglehetősen pancser merénylet, mert a rendes merénylők többet is belelőnek a célpontba, na főleg, ha nem biztosak a halálában. Ha már egyszer ott van, hogy megmerényelje, akkor nem a lőszeren spórol. Budapesten is ilyenek gyilkoltak 2010. márciusában légi támogatással. Naná, hogy esélye sem volt a célpontnak túlélnie! https://zsaru.zug.hu/cikk/kepek/img_666_3.jpg
Tommaso
2023. november 09. 19:22
Orbanisztánban nerm működnek a fékek s ellensúlyok, mint normális demokráciákban. Orbanisztánban a diktátornak teljhatalma van. Nagyobb, mint az USA-ban az elnöknek. Őt ugyanis kontrollálja a Képviselőház, a Szenátus, és a Legfelsőbb Biróság. Orbánbasit senki az ég világon. Neki mind a négy ( ademokrácoákban szétválasztott) hatalmi égban döntő befolyása van. Küldföldi barátaim nem akarják elhinni, pedig igaz hogy itt még a kormányt ellenőrizni hivatott szervezetek is Orbán irányitása alatt vannak. Mintha egy ex-fradista vezetné a Fradi -Újpest meccset. Mindegyik élére hozzá hű, engedelmes pártkatonákat egykori FIDESZ-es képviselőket nevezett ki. Ezért aztán ő ( valamint családja és baráti köre) annyit lop, amennyit nem szégyellnek. És nem szégyenlősek, az tuti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!