100 mérföld/órás sebességgel vezette betonfalba a Porsche-ját egy kínai nő Amerikában

2023. november 03. 18:33

A fehér sportkocsi számos kereszteződésen átszáguldott, mielőtt nekicsapódott egy betonbarikádnak.

2023. november 03. 18:33
null

Egy forgalmi kamera megörökítette, a Seattle környékén történt borzalmas baleset pillanatát, amikor is egy nő elvesztve uralmát a Porsche-je felett, körülbelül 100 mérföld/órás sebességgel, nekiment egy betonbarikádnak – írta meg a Nypost.

A Seattle Times beszámolója szerint Ting Ye, a 26 éves nő, egy 2020-as Porsche 911-es volánja mögött haladt a Bellevue, Washington állambeli 112th Avenue Northeast-en, az Egyesült Államok Highway 520-as útja felé, amikor a szörnyű baleset történt.

Az ütközésben az utasát a mellette ülő Liu Yabaót, 27 éves kínai állampolgárt életét vesztette. A nő csaknem egy héttel később, 2020. szeptember 30-án sietve elhagyta az országot és Kínába utazott.

A fehér sportkocsi számos kereszteződésen átgördült, mielőtt nekicsapódott egy betonbarikádnak és felrepült

A lap által beszerzett forgalomfigyelő kamerák felvételén az látható, hogy az autó a levegőben fordult meg, majd fejjel lefelé landolt. Liu, szintén kínai állampolgár volt, az ütközésben azonnal életét vesztette, ahogy azt a helyszínen talált dokumentumok is megerősítették.

Az elsősegélynyújtókat csak mintegy 45 perccel később hívták a helyszínre, amikor valaki észrevette a romokban heverő járművet, és felvette a kapcsolatot a 911-gyel, tudósította a WPDE. Amikor a segítség megérkezett, és kimentették a két utast, felfedezték, hogy Liu már halott volt, és észlelték Ye-ből, a vezetőből áradó „erős alkoholszagot” a dokumentumok szerint.

A baleset súlyossága miatt időbe telt, mire a rendőrség meg tudta állapítani, hogy ki vezetett. Ye-t október 6-án engedték ki a kórházból, majd három nappal később, 2020. október 9-én egy ismerőse segítségével átlépte a határt Vancouvernél, majd Kanadába, és onnan repülővel hazautazott Kínába.

Az ügy részben politikai kérdéssé is vált, miután az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumhoz került, ugyanis Gary Locke, az Egyesült Államok volt kínai nagykövete, volt washingtoni kormányzó felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg nincs kiadatási egyezmény a két ország között.

A történet még nem ért véget. Igen, sikerült elkerülnie a letartóztatási parancsot, de ha valaha is elutazik egy másik országba, mondjuk üzleti vagy szórakozás céljából Európába, egy olyan országba, amelynek kiadatási egyezménye van az Egyesült Államokkal, akkor az Interpol értesítésével feldobják majd az országba való belépésekor, és kiadatási kérelemmel szembesül majd

– nyilatkozta Locke.

Az eseményről készült videófelvételt itt tekintheti meg.

***

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2023. november 12. 09:28
Ez az Interpol ilyen jól fel van készülve? George SSoroSS-t meg 40 éve képtelenek elkapni a számos ellene szóló ítélet ellenére sem... Hogy IS van ez kéremszépen?
Akitlosz
2023. november 04. 18:24
Annyi a pozitívum ebben a cikkben, hogy legalább próbálkozik néha a Mandiner újságírással és nem csak fészbukkolók "alkotásait" másolgatja ide. Sajnos most sem sikerült színvonalas cikket alkotnia az újságnak. De megpróbálhatja a jövő héten is, mint Magilla gorilla.
Akitlosz
2023. november 04. 18:12
"Liu Yabaót, 27 éves kínai állampolgárt" "Liu, szintén kínai állampolgár volt" Miért, még ki? Csak nem még Liu is kínai állampolgár volt? "az ütközésben azonnal életét vesztette, ahogy azt a helyszínen talált dokumentumok is megerősítették." Akkor ezek szerint öngyilkosság lehetett, ha már előre készen voltak az életvesztést igazoló dokumentumok. Újságíróknak ellenjavallott a fogalmazásgátló szedése.
Akitlosz
2023. november 04. 18:07
"Az ütközésben az utasát a mellette ülő Liu Yabaót, 27 éves kínai állampolgárt életét vesztette" Na, már a magyar nyelv alany- és tárgyesete is nehéz a hébereknek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!