Zelenszkij ukrán bizalmasa: „Az elnök úgy érzi, elárulták nyugati szövetségesei”

2023. október 30. 21:47

Közeli segítője szerint Zelenszkij úgy gondolja, „nem biztosítottak neki elegendő eszközt a háború megnyeréséhez, csupán a túléléshez”.

2023. október 30. 21:47
Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök washingtoni látogatása után, a Time magazin elkísérte őt Kijevbe, hogy bemutassa, hogyan reagálnak majd a Washingtonban kapott jelzésekre, különösen a Zelenszkijt a saját kormányán belüli korrupció elleni harcra felszólító kitartó felhívásokra, valamint a háború iránti lelkesedés elhalványulására, amelynek nem látszik vége. 

A lapnak nyilatkozott az ukrán elnök belső körének egyik tagja is, akitől megtudták hogy Zelenszkij elárulva érzi magát nyugati szövetségesei által, 

akik nem biztosítottak neki elegendő eszközt a háború megnyeréséhez, csupán a túléléshez. 

Arról is szóesett, hogy ennek ellenére Zelenszkij meggyőződése nem változott. A harctéren a közelmúltban elszenvedett kudarcok ellenére nem szándékozik feladni a harcot, és nem is akar semmiféle békéért folyamodni. Éppen ellenkezőleg,

az Ukrajna Oroszország feletti végső győzelmébe vetett hite olyan formát öltött, amely aggasztja néhány tanácsadóját”. 

Szerintük az ukrán elnök megingathatatlan, már-már messianisztikus. „Becsapja magát” – mondta egyik legközelebbi segítője. „Kifogytunk a lehetőségekből. Nem nyerünk. De próbáld meg ezt elmondani neki.” 

Nyitókép: DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga via AFP

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. október 31. 17:40
Mi történik,ha két zsidó összeveszik. Háború. Ez csak akkor lehetne elkerülni,ha nem lenne iszonyat mennyigégű pénz bizonyos emberek tulajdonába. Azaz béke soha nem lesz. A pénzemberek elintézik,hogy minél nagyobb legyen a hatalmuk. Most az aksi a chip birtoklásáért mehet a játékuk. Az ukrán eus orosz vagy egyéb nemzetiségű nép csak mellékszereplő.Paraszt a nagyok sakk tábláján,vagy ló..stb. A király,rejtve marad. Szerintem
Palatin
2023. október 31. 09:30
Zelenszkij egy számára fontos dolgot nem tud. A Nyugat tisztában van azzal, hogy ö "nem a mi kutyánk kölyke". Ö a Nyugat hasznos idiótája az Oroszország elleni permanens háborúban, ami általában hideg, de van amikor meleg. A Nyugatnak csak az jár az eszébe, hogy Oroszország nyakán tartsa a kést, és ehhez most Ukrajna, Zelenszkij jó szolgálatokat tesz. Ha a háborúnak vége lesz, Zelenszkijra nem lesz szükségük. Dehogy akarják ök, hogy ez a hazája szabadságáért valóban orszlánként küzdö harcos, majd a Nyugat ellen is teljes bevetéssel küzdjön hazája szabadságáért. Oroszország meggyengítése mellett a Nyugat másik célja, hogy Ukrajnát bekebelezze. Jól tudják, hogy ehhez Zelenszkij nem lenne egy ideális partner, ö mint háborus hös, nem az a személy, aki egy békés ujjáépítéshez kell. Churchillt is elküldték az angolok a gyöztes háború után. A háború és a béke más tipusú vezetöket kíván. Ha gyözne Ukrajna, Zelenszkijnek akkor sem lenne nagy jövöje. Ha veszít, akkor pedig bünbak lesz belöle.
Palatin
2023. október 31. 09:24
Az Ukrajnában folyó háború az USA háborúja Oroszország ellen, az ukránok börére, kontójára, tragédiájára... Az oroszok a jogos biztonsági érdekeiket tárgyalások útján akarták megvédeni, de erröl Biden hallani sem akart, mindent visszautasított. A Nato agresszív nyomulása ellenében, az oroszok nem tehettek mást, mint amit tettek. Most már gyakorlatilag egy önvédelmi háborút vívnak a Nato ellen, az ukránok börére. De ebben az utóbbiak is hibásak, mert nem látták elöre, hogy miröl van szó. Az USA elhitette az európaiakkal, hogy Oroszország veszélyes rájuk, igy belerántotta öket a saját háborújába. A naivak, gyávák és tapasztalatlanok meg ezt elhitték, de ennek nagy ára lesz. Az ukrán-orosz konfliktus alapjában egy családi perpatvar,- sok a nyitott, kiegyenlítetlen számla közöttük -, de az USA egy esélyt lát ebben, hogy Ukrajnán keresztül hozzáférjen Oroszország zsigereihez. Az ukránok megléptek a szovjet hadizsákmányokkal, és mindennel, ami a Szovjetúniótól kaptak.
Palatin
2023. október 31. 09:22
Majd ha az Európát domináló, "egységbe olvadt morálbanditák" rájönnek arra, hogy az USA a Natot arra akarja használni, hogy az ö személyes ellenfelét , az oroszokat egy Európára korlátozott atomháborúban akarja legyözni, - az amerikai földrészt ebböl elegánsan kimentve -, akkor majd megbomlik ez a csodálatos egység és iszonyatos pánik fog kitörni. Akkor majd kiderül, hogy Orbánnak volt igaza. Amit az unió csinál, az biztosan nem egy nyerö stratégia. A hülyeség nem nö az égig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!