Videón, ahogy Izrael lecsap a Gázai Iszlám Egyetemre

2023. október 11. 13:49

Izrael szerint az egyetemen a Hamász még pénzgyűjtést is tartott terrorista műveleteinek finanszírozására.

2023. október 11. 13:49

A Hamász iszlamista terrorszervezet katonai hírszerzési célokra, fegyverek fejlesztésére és gyártására használta a Gázai Iszlám Egyetemet, ezért az izraeli hadsereg csapást mért az intézményre – közölte az izraeli hadsereg szerdán. Az egyetemen tartott konferenciák alkalmával a Hamász pénzgyűjtést tartott terrorista műveleteinek finanszírozására – tette hozzá az izraeli hadsereg.   

Izrael a Hamász számára kiemelten fontos műveleti és katonai központnak nevezte az intézményt.   

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet fegyveresei szombaton betörtek Izraelbe, ahol mintegy 1200 embert öltek meg, a sebesültek száma megközelíti a háromezret és több mint 100 embert el is rabolhattak. A gázai egészségügyi minisztérium közleménye szerint a támadásra adott megtorló akcióknak már legalább 1000 halottja van a Gázai övezetben, csaknem 5200-an pedig megsebesültek.

(MTI)

Nyitókép: X

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. október 12. 10:11
Teljesen őrült ötlet volt az iszlám egyetemet lebombázni. Kivéve ha az volt a zsidók szándéka, hogy maguk ellen haragítsák a teljes muszlim világot. S így, hogy mellé még mellé a vizet és áramot is elzárták, akkor gratulálhatunk nekik, ezt az óriási sikert biztosan elérték.
elfújta az ellenszél
2023. október 11. 23:43
Nem lehetne ledobni a CEU-ra is néhány bombát? Ott is rendeztek olyan konferenciát, ami okot ad rá
masikhozzaszolo
2023. október 11. 17:59
Gázában, most hogy elzárják az áramot, csökken a feszültség.
Tapeino
2023. október 11. 17:41
Az egyetem mint intézmény nem polgári célpont? Csak kérdem, kedves filoszemiták...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!