Veled vagyunk, Izrael!

2023. október 09. 10:59

Minden emberi normával, minden vallással ellentétes ez az aljas szándékú, gyáva támadás.

2023. október 09. 10:59
null
Weisz Péter
Weisz Péter
Vendégszerző

Vannak e jó szavak egy egész nemzetet ért, aljas terrortámadást követő sokk óráiban? Lehet e higgadtan ránézni arra, amit Izrael népének most meg kellett, kell élnie? Nincsenek jó szavak, s vállalom, őszintén azt gondolom, a bennem dúló szélsőséges érzelmeknek is helye van.

Az éjszakai telefonhívások, az Izraelben élő családtagjaimtól, barátaimtól hallott hírek, fájdalmas történetek szavai itt dörömbölnek a fejemben.

A brutalitásnak az a foka, ami szándékosan ártatlan civilek életére tör minden összevetésben elfogadhatatlan. Elfogadhatatlan zsidóként, de akkor is ezt vallanám, ha hitem, családom, barátaim nem kötnének ezer szállal Izrael országához, Izrael népéhez. Minden emberi normával, minden vallással ellentétes ez az aljas szándékú, gyáva támadás, és az utána következő ártatlan fiatalok és gyermekek holtestén tomboló ünneplés.

A Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület elnökeként arra kérek minden jóérzésű magyar honfitársamat – vallási hovatartozás nélkül –, hogy vállaljunk szolidaritást Izrael népével, biztosítsuk együttérzésünkről az ártatlan áldozatok hozzátartozóit, az elmondhatatlan veszteséget szenvedett családokat, a gyermeküket sirató édesanyákat és édesapákat.

Velük vagyunk!

A szerző Barankovics István Izraelita Műhely elnöke

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
renoman
2023. október 09. 16:33
Weisz Péter az a zsidóhonfitásunk akire mindig számíthattunk, kiállunk Ön mellett. Isten legyen irgalmas családjához és óvja népét!
Pelso j.
2023. október 09. 15:30
Most éppen veled. Amit a párt direktíva a héten diktál.
Osztap_Bender
2023. október 09. 15:18
Gondoljátok, hogy a magyar embereknek is ez a véleménye? Kötve hiszem.
bagira002
2023. október 09. 12:30
Izrael mikor volt van a magyarokkal , sose voltak .Magyarokat állandóan nácizták holokauszt bűneivel vádolták , hogy húzzuk meg magunkat , kommunizmus alatt a kommunistákkal együtt működtek . 1989 váltás után szintén a magyarokat rugdosták , volt aki Kanadáig szaladt 80 évesen onnan köpködött hazudott .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!