Sojgu: 24 harci repülőgépet lőtt le az orosz légvédelem öt nap alatt

2023. október 25. 19:41

A védelmi miniszter szerint „az ukrán fegyveres erők egyre kevesebb képességgel rendelkeznek”.

2023. október 25. 19:41

Új légvédelmi rakétarendszerek jelentek meg az orosz fegyveres erőknél, amelyek az ukrán légierő 24 repülőgépét lőtték le az elmúlt öt nap alatt – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, aki szerdán felkereste a „különleges hadműveletben” részt vevő Kelet csoport vezetési pontját a donyecki régió déli részén. 

Olyan komplex rendszereket kaptunk, amelyek öt nap alatt 24 repülőgépet lőttek le” 

– mondta Sojgu.  A tárcavezető szerint az orosz hadsereg tevékenysége nyomán kialakult helyzet azt mutatja, hogy az ukrán fegyveres erők egyre kevesebb képességgel rendelkeznek. Beszámolója szerint kedden elfogtak négy kényszermozgósított lembergi (Lviv) katonát, akiket az ukránok azonnal a frontra vezényeltek. Szavai szerint az elmúlt három-négy hétben „sok” ukrán esett fogságba vagy adta meg magát önként. 

 „Az ellenség pánikban van”

Úgy vélekedett, hogy ez az ukrán hadseregben megmutatkozó rossz pszichológiai állapotról árulkodik. Sojgu azt állította, hogy „az ellenség pánikban van”, az orosz hadsereg pedig 

minden megközelítést, be- és kijáratot ismer”. 

Alekszandr Bogomaz, az oroszországi Brjanszk megye kormányzója bejelentette, hogy a légvédelem négy repülőgép típusú ukrán drónt lőtt le szerdán a régió légterében. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) közölte, hogy a Zaporizzsja megyei Berdjanszkban egy katona életét vesztette, annak következtében, hogy hétfőn egy pokolgép robbant fel a gépkocsija alatt. Az ügyben terrorizmus címén büntetőeljárás indult.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. október 25. 21:27
Tény, hogy Ukrajna romokban van. Céltalan katonai ellenállás! Zelensky meneküljön!
950BD1
2023. október 25. 21:19
Mióta harci repülőgép a drón?
need-info
2023. október 25. 20:42
A lőszerük kifogyott, Putyin meghalt, már csak az ásójuk maradt és a visszavonulást tervezik...
machet
2023. október 25. 20:35
Repülőgép típusú drón,besz@rás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!